Iranul începe producţia în masă a tancului de luptă "Karrar"

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata iraniană și Corpul Gărzilor Revoluției Islamice (IRGC) vor primi incepand cu acest an începe tancul principal de luptă "Karrar" (Striker), construit de industria de apărare din Iran şi prezentat publicului pentru prima dată în 2017.

Ministrul adjunct al Apărării, Reza Mozaffari-Nia, a declarat miercuri ca Iranul va începe producţia de tancuri şi va construi aproximativ 50-60 de tancuri în fiecare an, iar tancul Karrar se va afla în programul de producție, potrivit agenției de știri Tasnin.

Tancul "Karrar" dispune de nouă turelă, un nou sistem de armare suplimentar, sistem de control al focului, noi sisteme de observare și țintire, un nou sistem de control al incendiilor, măsurarea distanței asistată de laser și capacitatea de a lovi ținte mobile sau fixe atât pe timp zi, cât şi pe timp de noapte, potrivit lui Reza Mozaffari-Nia, citat de defenseworld.net.

Iranul susține că tancul "Karrar" este comparabil cu tancurile de ultimă generație din lume și are un design dezvoltat în întregime de industria de apărare internă.

 

Cu toate acestea, sursele occidentale contestă acest lucru, declarând că profilul tancului se potrivește cu cel al tancurilor T-72 şi T-90. Designul fie a fost copiat după tancurile din Rusia, fie a existat un transfer tehnologic semnificativ din partea industriei de apărare a Rusiei.

 

Interesant este faptul că până în acest moment Rusia nu are comentarii cu privire la tancul "Karrar" din Iran.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel