Iranul începe producția în serie a rachetei de croazieră Jask

S.I. Catalin / 02 dec 2019 / 16:55

Iranul urmează să înceapă producția în serie a rachetelor de croazieră Jask, concepute de industria naţională de apărare, care vor intra în dotarea tuturor submarinelor iraniene.

Comandantul Forțelor Navale Iraniene, amiralul Hossein Khanzadi, a anunțat începerea producției în serie a rachetelor Jask-2, în timpul unei vizite la o expoziție a marinei iraniene, care şi-a prezentat sâmbătă o serie de realizări recente.

Khanzadi a spus că toate submarinele Forțelor Navale Iraniene vor fi echipate cu această rachetă și că raza de acţiune a acesteia va fi substanţial îmbunătățită în viitor. Comandantul a adăugat că arma, dezvoltată ca parte a „proiectului Jask-2", va permite Marinei să lovească ținte pe distanțe lungi. Rachetă „va fi cu siguranță o surpriză serioasă pentru inamic", a spus el.

Tot sâmbătă, alte cinci proiecte și realizări militare, care includ drona „Pelikan", mina navală „Sadaf-2", sistemul de poziționare „Soren", bomba ghidată „Balaban" și nava de antrenament „Loqman", au fost, de asemenea, prezentate.

Printre proiectele prezentate, sistemul de poziționare Soren va permite submarinelor iraniene să obțină informații fără a utiliza tehnologia Sistemului de Poziționare Globală (GPS), în timp ce operează discret sub apă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy