Iranul anunță sfârșitul embargoului asupra armelor și disponibilitatea de a întări relațiile de apărare cu alte țări

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Foto: flickr / Photo RNW.org
Foto: flickr / Photo RNW.org

Ministrul iranian al Apărării, Mohammad Reza Ashtiani, a anunțat încetarea tuturor sancțiunilor privind armamentul impuse țării sale în octombrie, indicând disponibilitatea Teheranului de a consolida relațiile de apărare cu alte țări după încheierea embargoului.

Ashtiani a afirmat: "După această dată, lumea va fi din nou martoră la transparența și responsabilitatea Republicii Islamice Iran și la implementarea obligațiilor sale", adăugând că "Ministerul Apărării proiectează și produce toate tipurile de echipamente și arme  necesare forțelor armate în domeniile aeriene, maritime și terestre".
       
Ashtiani a subliniat că Ministerul iranian al Apărării produce, de asemenea, "toate tipurile de rachete balistice și de croazieră, drone de toate tipurile, nave de suprafață și submarine și echipamente cibernetice, de apărare și de război electronic", menționând că este responsabil pentru introducerea inteligenței artificiale în muniții și arme.
       
Ministrul iranian a adăugat: "Armele și echipamentele industriilor de apărare ale Iranului și-au dovedit eficacitatea în teatrele de luptă", menționând că multe țări așteaptă cu nerăbdare să dezvolte cooperarea în domeniul apărării cu Iranul.

Ashtiani a anunțat că "în curând vor fi dezvăluite mai multe echipamente militare și de apărare", menționând că drona "Muhajer 10" poate zbura pe o distanță de până la 2.000 de kilometri cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră".
      
Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian al Apărării, generalul de brigadă Reza Talaei, a declarat luna trecută că multe țări au depus cereri de achiziție de drone iraniene, "inclusiv țări occidentale și europene", dar a refuzat să le menționeze numele.
     
 Declarațiile lui Talaei au venit pe fundalul a ceea ce autoritățile iraniene au dezvăluit despre "Mohajer 10", care are o capacitate de zbor continuu de 24 de ore și transportă toate tipurile de muniție și bombe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel