Iranul anunță că deține arme cu laser de mare putere

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Generalul Shahrokh Shahram a spus că Teheran a obținut cunoștințele tehnice pentru fabricarea și utilizarea tunurilor avansate folosind fascicule laser de mare putere.

„Laserul este folosit de sistemele de artilerie în două scopuri și ar putea ajuta la creșterea volumului de tragere oferind mobilitate și precizie”, a spus generalul Shahrokh Shahram.

Potrivit generalului, forțele militare iraniene folosesc în prezent tehnologia laser pentru pregătirea sistemelor de artilerie, lansarea muniției de artilerie și sistemele radar, care pot detecta, urmări și lovi cu precizie țintele ostile. De asemenea, Shahram a menționat că Iranul a dezvoltat arme cu laser prin tehnologie proprie.

"Forțele militare iraniene sunt în posesia unor arme cu laser care ar putea anihila aeronavele așa-zis stealth", a spus oficialul militar.

"Iranul folosește sistemele cu laser pentru a-și proteja centrele critice și vitale", a mai spus el, subliniind că experții militari iranieni sunt în fruntea tehnologiei cu laser.

În martie, Comandantul Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC) amiralul Ali Reza Tangsiri a declarat că Marina a dezvoltat o armă pentru a contracara sistemul american cu laser împotriva dronelor.

Vezi și: Iranul a prezentat primul vehicul blindat de fabricație proprie - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel