Iranul a prezentat o nouă linie de producție pentru modernizarea tancurilor T-72 (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informaţiilor publicate de agenția de presă iraniană, FARS, la 13 august 2020, ministrul iranian al Apărării, generalul de brigadă, Amir Hatami, a prezentat o nouă linie de producție pentru modernizarea şi asamblarea tancurilor principale de luptă T-72 (MBT), utilizate de Forțele Armate Iraniene.

 

 

De asemenea, generalul Hatami și-a exprimat speranța că experții ministerului apărării vor putea să actualizeze toate tancurile principale de luptă pe care Forțele Armate Iraniene le operează, spunând că Iranul este în prezent capabil să producă tancuri echipate cu nou sistem de control al focului electro-optic, telemetru laser și un sistem care să permită tancurilor să tragă în ținte fixe și în mișcare, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

Potrivit unei surse militare, citată de Army Recognition, armata iraniană are în total 565 T-72S. T-72S este un tanc principal de luptă rusesc (MBT), varianta de export a tancului T-72A, modernizat la standardul T-72BM de către uzina Nizhny Tagil în Rusia. Cunoscut și sub numele de „Shilden”, pachetul de actualizare crește performanța acestor tancuri. Coca și turela sunt echipate cu o armură reactivă explozivă.

Armamentul principal al modelului T-72S include un tun D-81 de 125 mm, o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o mitralieră antiaeriană de 12,7 mm.

Conform unei primei analize a publicaţiei Army Recognition, noul T-72 modernizat al Iranului este echipat cu o nouă stație de arme telecomandată - în locul mitralierei antiaeriene de 12,7 mm - cu un nou sistem de control al focului, dar şi cu un nou kit de blindaj, incluzând o armură explozivă reactivă montată în jurul turelei și în partea din față a carenei. Există plăci de blindaj suplimentar pe fiecare parte a carenei pentru a crește gradul de protecție împotriva rachetelor ghidate antitanc și a lansatoarelor de grenade.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel