Iran: Prezența portavionului USS Abraham Lincoln în Orient, o știre veche. SUA sunt acuzate de ”război psihologic”

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Un avion F/A-18F, pregătintu-se să decoleze de pe portavionul american USS Abraham Lincoln Sursă foto: US Navy
Un avion F/A-18F, pregătintu-se să decoleze de pe portavionul american USS Abraham Lincoln Sursă foto: US Navy

Iranul a denunţat luni drept o ştire veche trimiterea unui portavion militar american în Orientul Mijlociu, la o zi după anunţul făcut de Washington.

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională John Bolton a anunţat duminică "desfăşurarea portavionului şi grupului aeronaval USS Abraham Lincoln şi a unei forţe de bombardiere pe lângă Comandamentul central american din regiunea" Orientului Mijlociu. Această măsură vizează adresarea unui mesaj clar regimului de la Teheran, acela că Washingtonul "va răspunde implacabil oricărui atac împotriva intereselor SUA sau ale aliaţilor noştri".

 

Iranul acuză un „război psihologic”

 

Forţele iraniene au observat pătrunderea în Mediterană a portavionului "în urmă cu 21 de zile", a afirmat purtătorul de cuvânt al Consiliului suprem de securitate naţională, Keyvan Khosravi. El a adăugat că "declaraţia lui Bolton se foloseşte în mod stângaci de o ştire veche în scopul unui război psihologic".

Khosravi a mai afirmat că lui Bolton "îi lipseşte discernământul în privinţa chestiunilor militare şi de securitate, iar remarcile sale servesc în principal să atragă atenţia asupra sa".

Ministrul american interimar al apărării Patrick Shanahan a declarat luni, pe Twitter, că desfăşurarea în Orientul Mijlociu a unui portavion american constituie "un răspuns la indiciile unei ameninţări credibile din partea forţelor regimului iranian".

"Facem apel la regimul iranian să înceteze orice provocare. Von considera regimul iranian responsabil pentru orice atac asupra forţelor americane sau a intereselor noastre", a adăugat Shanahan, precizând că a autorizat în ajun trimiterea portavionului USS Abraham Lincoln şi a unei forţe de bombardiere.

Portavionul USS Abraham-Lincoln a mai fost desfăşurat în Golf în special în timpul invaziei americane din Irak, în 2003.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel