Ion Petrescu: Cu riscul de a provoca zâmbete, rușii au fost inteligenți că au abandonat Insula Șerpilor. Evită mereu contactul cu americanii

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Analistul militar Ion Petrescu a salutat dislocarea de trupe aliate pe teritoriul României, arătând că indiferent de retorica de la Moscova, întotdeauna forțele ruse au evitat un contact direct cu trupele americane.

Prezent în cadrul emisiunii săptămânale de vineri Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania, analistul militar a făcut referiri și la Insula Șerpilor și la înfrângerea majoră înregistrată de ruși la finalul lunii iunie când au fost nevoiți să părăsească insula aflată sub presiunea ofensivei ucrainene. 

Aflată la o distanță extrem de mică de Kogălniceanu, la aproximativ 40 de km, Insula Șerpilor a fost cucerită de forțele ruse de ocupație încă din primele zile ale invaziei ruse fiind un obiectiv strategic pentru Moscova.

Iar în pofida faptului că în România au existat îngrijorări majore cu privire la prezența trupelor ruse la doar câțiva kilometri de granițele noastre, Ion Petrescu e de părere că nici partea rusă nu s-a simțit deloc confortabil să fie „în bătaia” trupelor americane aflate la Mihail Kogălniceanu.

„Eu totuși susțin, chiar și cu riscul de a provoca zâmbete, că rușii au dat dovadă de inteligență când s-au retras de pe Insula Șerpilor. Nu-și permiteau să mențină trupe la o distanță atât de mică de trupele americane care se află și care urmează să sosească în Dobrogea.  Rușii mereu au evitat un contact direct cu trupele americane. Net superioare la toate capitolele”, a precizat Ion Petrescu în cadrul emisiunii.

 

România va fi apărată de încă 5.000 de soldați americani pe care SUA îi vor disloca în țara noastră

 

Analistul militar a salutat prezența trupelor americane și aliate, arătând că după anunțul făcut la Summitul NATO de la Madrid de către președintele Joe Biden cu privire la dislocarea a încă 5.000 de soldați americani în țara noastră, în Dobrogea vor fi 3.000 de americani în permanență gata de luptă care vor dispune de tehnică modernă. 

„Avem un parteneriat strategic cu SUA și îi simțim pe americani prezenți nu doar la Deveselu, cât și la Câmpia Turzii și Kogălniceanu. Atât cu trupe, cât și cu avioane militare. Să nu uităm de gestul făcut de președintele Joe Biden de a disloca, sigur la cererea autorităților române, 5.000 de soldați americani în România din care 3.000 sunt gata de luptă și 2.000 dislocabili în alte state membre e NATO dacă situația de surpriză strategică apare pe teritoriul ei.

Nu în ultimul rând, Ion Petrescu a amintit de Grupul de Luptă NATO din România, constituit după agresiunea rusă în Ucraina, grup de luptă în care Franța e națiune cadru. Francezii vor disloca un batalion pe teritoriul țării noastre.

Grupul de Luptă NATO care se va constitui în România va fi crescut la nivel de brigadă.

CITEȘTE ȘI: De ce s-au retras rușii de pe Insula Șerpilor? Bunăvoință, slăbiciune sau strategie?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel