Iohannis: România, hotărâtă să menţină alocarea a 2% din PIB pentru continuarea modernizării capabilităţilor militare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

România este hotărâtă să îşi menţină angajamentele asumate privind alocarea a 2% din PIB pentru continuarea modernizării capabilităţilor militare şi va acorda in continuare o atenţie sporită creşterii capacităţii operaţionale a tuturor structurilor militare, a precizat preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la o conferinţă comună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

,,România este hotărâtă să îşi menţină angajamentele asumate privind alocarea a 2% din PIB pentru continuarea modernizării capabilităţilor militare. Vom acorda şi pe mai departe o atenţie sporită creşterii capacităţii operaţionale a tuturor structurilor militare atât prin efort naţional, cât şi în context multinaţional'', a spus Klaus Iohannis,

,,Totodată, creşterea rezilienţei, atât la nivelul structurilor militare, cât şi la nivelul instituţiilor publice şi ale societăţii în ansamblu, reprezintă o direcţie principală de acţiune subsumată implementării strategiei naţionale de apărare a ţării'', a precizat şeful statului. 

 

România nu este singură. Prezenţa trupelor NATO transmite un mesaj de unitate

 

Aflat în vizită oficială la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,  a ţinut să precizeze că ,,România nu este singură', iar prezenţa trupelor NATO transmite un mesaj de unitate a Alianţei''.

Stoltenberg a mai spus că venirea celor 1.000 de militari americani suplimentari arată unitatea transatlantică şi angajamentul SUA de a apăra Europa.

Regiunea Mării Negre are o importanţă strategică pentru NATO, a mai precizat Stoltenberg în cadrul conferinţei de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Stoltenberg a afirmat că aliaţii sunt deschişi la găsirea unei soluţii politice cu Rusia în privinţa crizei ucrainene, dar NATO nu va face compromisuri asupra principiilor cheie, cum este dreptul fiecărei naţiuni de a-şi alege propria cale şi dreptul Alianţei de a-şi apăra toţi aliaţii.

,,Nu vor exista membri de prima clasă şi membri de clasa a doua. Nu există decât aliaţii NATO, uniţi'', a spus secretarul general al NATO, potrivit Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel