Investigaţie media: Rusia importă puști Beretta italiene în ciuda sancțiunilor economice impuse de statele occidentale

S.I. Catalin |
Data publicării:

Producătorul italian de armament Beretta continuă să exporte arme de calibru mic în Rusia prin intermediul filialei sale și al companiilor dealerului de arme rus Mihail Khubutia, se arată într-o anchetă publicată de agențiile de presă ruse și italiene The Insider și IrpiMedia la 7 februarie. Potrivit acesteia, Khubutia și Beretta Industrie SPA controlează compania Russian Eagle LLC, care este distribuitorul oficial al produselor Beretta în Rusia.

Dintre toate armele furnizate Rusiei prin încălcarea sancțiunilor, aproape jumătate au fost fabricate de companii deținute de Beretta, se arată în investigație.

U.E a interzis furnizarea de arme către Rusia încă din 2014. Cu toate acestea, a continuat exportul de puști cu lunetă, pistoale și muniție prin intermediul Uniunii Vamale a Uniunii Economice Eurasiatice.

Potrivit Serviciului Federal de Acreditare din Rusia, bunurile altor mărci de arme deținute de holdingul Beretta au continuat să fie importate în Rusia în timpul războiului purtat împotriva Ucrainei: carabine Benelli, Beretta, Beretta Benelli Iberica, Sako, Stoeger și Tikka, muniție Norma, RWS și Sako.

În cele mai multe cazuri, aceste arme au fost importate fie de către Russian Eagle LLC, fie de către companiile lui Khubutia afiliate acesteia.

Importurile societăților lui Mikheil Khubutia pot fi împărțite în patru grupe de produse: pistoale, puști de vânătoare, puști cu lunetă și muniție pentru aceste tipuri de arme de foc. Datele privind achizițiile publice arată că agențiile de aplicare a legii și asociaţiile de tir sportiv care pregătesc viitorii trăgători continuă să achiziționeze produse de la holdingul Beretta.

În total, mai mult de 835.000 de cartușe și 5.900 de arme de calibru mic au intrat în Rusia de la invazia la scară largă din februarie 2022.

Potrivit raportului, Beretta nu este singurul producător italian de arme ale cărui produse ajung în Rusia. CD Europe SRL, care produce puști sub mărcile Marocchi și Breda, continuă, de asemenea, să le exporte în Rusia prin intermediul distribuitorului Italruzhye LLC.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel