Intervenție MApN în explozia din județul Mureș. Misiune umanitară către Bruxelles

Sebastian Florea |
Data publicării:

O aeronavă MApN a preluat cele două victime ale exploziei din judeţul Mureş, transferându-le la Bruxelles.

Misiune umanitară a Forţelor Aeriene Române, duminică, zi în care o aeronavă MApN a plecat la ora 17,30 spre Târgu Mureş pentru a prelua doi pacienţi cu arsuri şi a-i transfera la Spitalul Militar din Bruxelles.

Aeronava C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează duminică, 18 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureș – Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienți”, se aratî într-un comnicat de presă al MApN.

Conform sursei citate ”pacienții, prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului, vor fi asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București și vor fi transportați la Spitalul Militar "Reine Astrid" din Bruxelles, Belgia.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților.”

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu – comandant aeronavă și doi piloți, căpitanii Valentin Chiriac și Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din colonelul medic Dragoș Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu și plutonierul Elena Călin”, mai precizează comunicatul.

Două persoane au suferit răni grave în urma unei explozii care a avut loc duminică într-o casă din comuna Gorneşti, judeţul Mureş, şi care a fost provocată de o acumulare de gaze naturale la nivelul tavanului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel