Întâlnire la MApN între ministrul Ciucă și însărcinatul cu afaceri al SUA, David Muniz

Eduard Pascu |
Data publicării:
Ministrul Apărării, Nicolae Ciuca si Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz  Sursa foto: MApN
Ministrul Apărării, Nicolae Ciuca si Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, David Muniz Sursa foto: MApN

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit vineri, 19 februarie, la sediul MApN, pe David Muniz, la preluarea funcției de însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la București, transmite MApN.

Cei doi oficiali au avut o discuție punctuală cu privire la stadiul cooperării bilaterale, precum și la perspectivele de dezvoltare în contextul semnării în cursul lunii octombrie 2020 a Foii de parcurs dedicată cooperării în domeniul apărării pentru perioada 2020-2030.

Totodată, întrevederea a reprezentat o bună oportunitate pentru abordarea aspectelor privind provocările actuale ale mediului de securitate, cu accent asupra celor din zona Mării Negre. Nu în ultimul rând, discuțiile au vizat  aspecte curente de pe agenda aliată, în contextul reuniunii ministeriale a NATO care a avut loc pe 17 și 18 februarie.

În context, ministrul Ciucă a subliniat importanţa Parteneriatului Strategic între România și SUA şi susţinerea autorităţilor române în direcţia dezvoltării acestuia, precum şi a  consolidării cooperării în cadrul NATO şi a altor organizaţii internaţionale.

Reamintim că miercuri președintele Klaus Iohannis a înștiințat Parlamentul că a aprobat dislocarea, la nevoie, în România, a Forţei de Răspuns a NATO cu capacitate de reacţie foarte ridicată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel