Industria ungară de armament lucrează cu motoarele turate la capacitate maximă: Primul IFV Linxy KF41 a ieșit pe porțile uzinei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Primul IFV Lynx produs în serie la uzina din Ungaria. Sursa foto: Rheinmetall.
Primul IFV Lynx produs în serie la uzina din Ungaria. Sursa foto: Rheinmetall.

Primul vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 a fost produs la uzina Rheinmetall din Ungaria. În prezent, primul vehicul de luptă Lynx este pus în funcțiune. La mijlocul anului 2024, după ce ar urma să treacă o serie de inspecții complete, vehiculul va fi predat Forțelor Armate Maghiare.

,,Rheinmetall își extinde în mod constant capacitatea de producție în Europa pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea clienților noștri și pentru a sprijini securitatea europeană", a declarat președintele consiliului executiv al Rheinmetall, Armin Papperger.

Amintim că, Ungaria a selectat Lynx KF41, un vehicul blindat de luptă fabricat de Rheinmetall, ca parte a eforturilor sale de modernizare a apărării în cadrul programului militar Zrinyi 2026. Contractul cu Rheinmetall include achiziţia a 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx KF41, cu o livrare inițială de 46 de unități.

Papperger a adăugat că noua uzină din Ungaria, care a fost inaugurată în august 2023, este cea mai avansată unitate de producție și testare a vehiculelor blindate din lume.

,,Suntem mândri de echipa noastră din Zalaegerszeg și de colegii noștri din Germania, care au atins această etapă într-un timp record", a declarat Paul Walf, director general al Rheinmetall Ungaria.

În luna august a fost anunță deschiderea unei uzine Rheinmetall pentru producția de vehicule de luptă pentru infanterie Lynx KF41 în Zalaegerszeg, Ungaria. Uzina a fost construită în baza unui acord pe care Ungaria l-a încheiat cu germanii de la Rheinmetall. Compania Rheinmetall a semnat un contract cu Ministerul ungar al Apărării pentru furnizarea a 218 vehicule de luptă pentru infanterie în septembrie 2020.

Uzina este deținută în comun, împreună cu Rheinmetall Hungary Zrt. care deține 51% din acțiuni, iar Ungaria deține restul.

Contractul semnat în toamna anului 2020 a fost împărțit în două etape: prima etapă a inclus producția a 46 de IFV-uri la uzina Rheinmetall din Germania, iar a două etapă a implicat construirea unei fabrici și lansarea producției în Ungaria.

În toamna anului 2022, unii dintre angajații maghiari ai Rheinmetall au început să lucreze la noile vehicule de luptă pentru infanterie Lynx în Germania.

În ianuarie 2023, s-a comunicat de către reprezentanții companiei Rheinmetall că producția completă de vehicule Lynx în Ungaria urmă să înceapă în iulie 2023.

 

Sistemul Skyranger 30 ar urma să fie integrat pe IFV-urile Lynx

 

Recent, Ungaria a atribuit un alt contract companiei Rheinmetall. Acesta presupune dezvoltarea turelei Skyranger 30 pentru vehicule de luptă ale infanterie (IFV) Lynx KF41, care vor deveni, unele dintre ele, sisteme mobile de apărare aeriană.

Contractul, care are o valoare de aproape 30 de milioane de euro, a fost semnat la 15 decembrie 2023 la Budapesta.

După cum reiese dintr-un comunicat de presă, publicat la 20 decembrie, de Rheinmetall, dezvoltarea personalizată a turelei Skyranger 30 pentru vehiculul blindat cu șenile Lynx și integrarea unor dispozitive suplimentare răspund cerinţelor Ungariei în materie de sisteme de arme care pot contracara noile tipuri de amenințări, adăugând în acest proces un nou membru la familia de vehicule Lynx.

Rheinmetall va dezvolta pentru Ungaria o nouă versiune a sistemului de apărare aeriană Skyranger 30, instalat pe șasiul vehiculului de luptă pentru infanteriei (IFV) Lynx KF41.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel