Iniţiativa lui Macron nu s-a concretizat: Președintele Poloniei confirmă că nu a existat un consens la Paris privind trimiterea de trupe în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele francez Emmanuel Macron, sursă foto Administrația Prezidențială a Franței.  Élysée – Présidence de la République française
Președintele francez Emmanuel Macron, sursă foto Administrația Prezidențială a Franței. Élysée – Présidence de la République française

Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că aliații Kievului nu au ajuns la un acord pentru a trimite trupe în Ucraina, așa cum sugerase anterior președintele francez Emmanuel Macron. Duda a făcut aceste declaraţii după un summit informal organizat la Paris care a avut la tema principală susținerea Ucrainei, precizează agenția de presă AP.

Duda a declarat că cea mai aprinsă dezbatere a fost dacă să se trimită sau nu trupe în Ucraina și că "nu s-a ajuns la un acord în privința acestei probleme".

,,Opiniile diferă aici, dar nu [au existat] astfel de decizii", a spus el. Duda și-a exprimat speranța că "în viitorul apropiat, vom putea trimite împreună transporturi substanțiale de muniție în Ucraina".

,,Acest lucru este cel mai important acum. Este ceva de care Ucraina are cu adevărat nevoie", a declarat Duda. 

După o întâlnire la Paris, luni, președintele francez Emmanuel Macron nu a exclus desfășurarea de trupe occidentale în Ucraina în viitor, deși a subliniat că în prezent nu există un consens între aliați pe această temă. Conferința care a avut ca scop consolidarea sprijinului occidental pentru Ucraina a avut loc la 26 februarie la Palatul Elysée din Paris, Franța. Au participat cancelarul german Olaf Scholz, președintele polonez Andrzej Duda și prim-miniștrii din aproape 20 de țări ale Uniunii Europene.

Președintele francez Emmanuel Macron a comentat această chestiune după ce luni, 26 februarie, s-a încheiat conferința de la Paris, care a avut ca scop consolidarea sprijinului occidental pentru Ucraina.

,,Am discutat despre acest lucru. În prezent nu există un consens privind trimiterea de trupe pe teren într-o manieră oficială, acceptată și aprobată. Dar, nimic nu trebuie exclus. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război", a declarat Macron.

El a subliniat că toți liderii occidentali sunt uniți în ceea ce privește refuzul de a intra într-un război cu "poporul rus" și intenționează să continue să limiteze escaladarea, așa cum au făcut-o încă de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Macron a spus că țările occidentale "intenționează să facă tot ce este necesar pentru a împiedica Rusia" să câștige în acest război: "Totul este posibil, dacă servește scopului nostru". Preşedintele Franţei a mai anunțat că aliații Ucrainei vor forma o coaliție pentru a furniza Kievului rachete cu rază medie și lungă de acțiune.

După întâlnirea de la Paris, premierul ceh a declarat că 15 țări europene au susținut inițiativa cehă de a achiziționa rachete pentru Ucraina din afara Europei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel