Inginerii militari sprijină medicii în efortul de a combate COVID-19

S.I. Catalin |
Data publicării:
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

O echipă de cadre didactice, cercetători şi ofițeri specialişti din Centrul de Excelență în Robotică şi Sisteme Autonome din Academia Tehnică Militară "Ferdinand I" a modificat şi adaptat un model de vizieră de protecție, a precizat Ministerului Apărării Naţionale, pe pagina oficială de Facebook.

Modelul de vizieră de protecție este proiectat de firma Prusa şi a fost realizată prin tehnici de imprimare 3D, din materiale consumabile, pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale, în contextul pandemiei de COVID-19.

În colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila" şi cu Direcția Medicală, primele viziere au fost deja realizate și distribuite cadrelor medicale din spital, urmând ca, din această săptămână, acestea să fie livrate periodic.

Aminti că, în urmă cu două săptămâni, cercetătorii militari au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Cercetătorii științifici din Centrul de Cercetare Științifică pentru Apărare CBRN și Ecologie din cadrul Agenției de Cercetare pentru Tehnică și Tehnologii Militare (ACTTM) au realizat, într-un timp record, un Sistem de evacuare a personalului contaminat cu agenți biologici – BIOEVAC (tip izoletă).

Săptămâna trecută, MApN a recepționat al doilea lot de izolete românești dezvoltate de cercetătorii militari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel