Informatorul lui Rudy Giuliani pus pe lista neagră

H.D. Hartmann |
Data publicării:
Andriy Derkach și Rudy Giuliani
Andriy Derkach și Rudy Giuliani

Andriy Derkach, un milionar ucrainean și politician controversat, a devenit noul nume al unei celebre liste a trezoreriei americane. Și nu pentru că ar fi făcut afaceri serioase sau cinstite, ci pentru că a fost dovedit ca agent străin care dorește să influențeze alegerile americane din Noiembrie 2020.

Trezoreria SUA a impus sancțiuni drastice împotriva lui Andriy Derkach, un parlamentar ucrainean, în conformitate cu Ordinul Executiv 13848. Restricțiile au fost introduse în legătură cu "eforturile sale de a influența SUA 2020.alegerile prezidențiale", a declarat Trezoreria statului american într-un comunicat (https://home.treasury.gov/news/press-releases/sm1118) publicat pe 10 septembrie.

Conform anunțului Departamentului Trezoreriei americane "Derkach, membru al Parlamentului ucrainean, este un agent rus activ de peste un deceniu, menținând legături strânse cu Serviciile de Informații ruse". Comunicatul subliniază că Derkach "a fost implicat direct sau indirect în, a sponsorizat, a ascuns, sau altfel a fost complice la interferențe străine în încercări de a submina viitoarele alegeri din 2020 din SUA."

Măsura de a introduce sancțiuni, spun oficialii americani, se concentrează pe "expunerea campaniilor de influență ale Rusiei, a agenților acestora și protejarea viitoarelor alegeri împotriva interferențelor străine".

Trezoreria nu a spus de unde provin informațiile sale despre Derkach, dar probabil concluzia a provenit în baza informațiilor provenite de la serviciilor de informații americane. Biroul Directorului Național de Informații al SUA a declarat recent Congresului american că Derkach "răspândește afirmații despre corupție" ca parte a unui efort al Rusiei de a submina campania prezidențială a lui Joe Biden. "Derkach și alți agenți ruși folosesc manipularea și înșelăciunea pentru a încerca să influențeze alegerile din Statele Unite și din alte părți ale lumii", a declarat secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, într-o declarație emisă joi. Alături de Derkach, Trezoreria a mai sancționat trei ruși despre care sunt angajați de compania privată Agenția rusă de cercetare pe Internet (Internet Research Agency nominalizată în celebrul raport al procurorului Mueller), o așa-numită fabrică de troli care a fost acuzată penal în SUA de ingerință directă în alegerile prezidențiale din 2016. Departamentul Trezoreriei americane a mai declarat că IRA rămâne implicată în "operațiuni de influență malefică în întreaga lume".

Interesant este că între acest ucrainian și avocatul personal al lui Donald Trump, Rudolf Giuliani, există o legătură de netăgăduit. La sfârșitul anului trecut – cu puțin timp înaintea procesului de destituire declanșat de către Congresul american, înainte de a îl pune deci sub acuzare pe Trump datorită eforturilor sale de a face presiuni asupra Ucrainei pentru a îl ancheta pe Biden și fiul său – Giuliani a călătorit în Ucraina. În timpul acestei călătorii, Giuliani s-a întâlnit cu Derkach și cu alți ucraineni, în efortul direct de a substanția acuzația administrației Trump că Biden ar fi acționat necorespunzător în 2016, când, în calitate de vicepreședinte, s-a alăturat unui efort internațional pentru înlăturarea procurorului șef al Ucrainei, Viktor Shokin, suspectat de corupție. Mai mult, faptul că acest procuror avea în lucru o ancheta care părea a îl implica pe fiul lui Biden, Hunter Biden a fost și argumentul pentru care Donald Trump a intervenit la nou alesul președinte ucrainian Zelensky pentru ca acesta să se întâlnească cu Rudy Giuliani pentru a discuta despre acest caz. În baza dialogului cu Zelensky, președintele american a fost subiectul procesului de destituire organizat de către Congres, dar care a fost anulat în Senat, dominat de către republicani.

Își mai amintește cineva atunci când am scris, anul trecut, că oricine are poftă de trumpisme ieftine să stea departe de dezvăluirile lui Rudy Giuliani? Spuneam atunci că poveștile lui Rudy Giuliani, (cel care a făcut referiri publice și la existența unui posibil dosar de corupție românesc, legat tot de familia lui Joe Biden) deveniseră toxice și perfect periculoasă pentru țări din estul european? Tocmai pentru că nimeni nu a făcut legătura dintre aceste povești și exact manipulările rusești care prindeau cheag, în interiorul naiv atunci, al noii administrații Trump. Iată că unul dintre cele mai sobre departamente ale guvernului american, unul dintre cei mai serioși actori implicați în apărarea securității SUA, îl declară agent rus de influență pe tocmai unul dintre informatorii est europeni de vază ai lui Rudy Giuliani și pe cale de consecință ai președintelui SUA. Acest individ a stat la baza dosarului de corupție Biden inventat în Ucraina, iar el astăzi a fost declarat nici mai mult nici mai puțin decât agent activ rus, supus sancțiunilor administrației Trump, tocmai cea pe care spunea el că o ajută prin dezvăluirile sale.

Dosarul corupției românești bineînțeles nu a mai apărut niciodată. Un milionar român, refugiat de mai multă vreme în lumea arabă, știe exact de ce și cine l-a împins să producă și el așa zisele dovezi în fața lui Rudy Giuliani. Cineva tot din răsărit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel