Inevitabilul s-a produs: T-90, cel mai modern tanc rusesc, a ajuns în SUA (Foto). Tancul a fost capturat de pe front de ucraineni

Darius Muresan |
Data publicării:
Tanc rusesc T-90A, capturat de ucraineni și ajuns ulterior în SUA. Photo credit: Reddit
Tanc rusesc T-90A, capturat de ucraineni și ajuns ulterior în SUA. Photo credit: Reddit

De ce se temeau rușii nu au scăpat: Un tanc rusesc T-90A - versiunea produsă în 2004 -, capturat de ucraineni pe front, a fost fotografiat în Statele Unite ale Americii.

Imaginile au fost publicate de Reddit. Tancul se pare că a fost fotografiat în statul Louisiana din Statele Unite ale Americii.

T-90A, trofeul ajuns în SUA, se pare că ar fi fost capturat de ucraineni anul trecut în Harkov, potrivit mai multor surse media. Cel mai probabil tancul a fost capturat în timpul fulgerătoarei contraofensive care a dus la recucerirea Harkovului în 5 zile.

Tanc rusesc T-90A, capturat de ucraineni și ajuns ulterior în SUA. Photo credit: Reddit

2. Tanc ruses... (t-90-capturat-sua_99795500.jpeg)

1. Tanc ruses... (t-90-capturat_47480300.jpeg)

T-90 e cel mai modern și important tanc al Rusiei, folosit și în invazia din Ucraina. Exceptând cu siguranță T-14 Armata, un tanc care se află în număr foarte mic în dotarea forțelor armate ruse. Cea mai modernă versiune a T-90 este M. 

În varianta de export, T-90S, Rusia a reușit înainte de invazie să vândă tancul mai multor state, precum Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela, dar cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de tancuri T-90S.

CITEȘTE ȘI: T-90M Proryv, cel mai modern tanc al armatei ruse, ''disecat'' de armată ucraineană (Foto/Video): Este mai mult un T-72 cu componente occidentale

 

Despre T-90M, cel mai modern tanc aflat în dotarea Armatei ruse

 

Primul lot de tancuri modernizate T-90M Proryv/Breakthrough a intrat în dotarea forțele armate ruse în primăvara anului 2020. Astfel, T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment.

Modelul T-90M 2017, de asemenea, poreclit Proryv-3 este o variantă modernizată a versiunii de export a tancului principal de luptă T-90MS ( Main Battle Tank - MBT), dezvoltată și proiectată de compania rusă Uralvagonzavod.

Modelul T-90M 2017 este îmbunătățit în termeni de protecție, mobilitate și putere la foc. T-90M a fost testat de armata rusă în timpul exercițiului militar Zapad-2017 care a avut loc în perioada 14-20 septembrie 2017.

Primele livrări ale tancurilor T-90M „Proryv" către forţele armate ruse au început în luna aprilie 2020. Testele finale ale tancului principal de luptă T-90M Proryv-3 au fost efectuate cu succes în februarie 2020.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel