Industria ucraineană de apărare vine cu noi detalii despre proiectul dronei cu rază de acțiune de 1.000 km

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Concernul de stat ucrainean Ukroboronprom a anunțat că lucrează în continuare la dezvoltarea unei drone cu rază de acțiune de 1.000 km. Potrivit reprezentanţilor industriei ucrainene de apărare, proiectul pentru dezvoltarea acestei drone a ajuns deja în faza de testare. Demersul industriei ucrainene de apărare pentru dezvoltarea unor astfel de arme vine în contextul în care Rusia și-a intensificat atacurile cu drone şi rachete asupra instalațiilor civile și a infrastructurii critice a Ucrainei.

În luna octombrie a anului trecut, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, concernul de stat ucrainean Ukroboronprom a anunțat că lucrează la dezvoltarea unei rachete cu rază de acțiune de 1.000 de kilometri.

„Distanța e de 1.000 kilometri, greutatea focosului de 75 kg. Suntem în faza ultimelor retușuri”, a anunțat atunci compania ucraineană.

Acum, publicaţia ucraineană Militarnyi spune care industria ucraineană de apărare efectuează teste cu o dronă, deci nu cu o rachete, care are o rază de acțiune de 1.000 km.

De asemenea, Natalia Sad, purtătoarea de cuvânt a întreprinderii de stat Ukroboronprom, a confirmat acest lucru în cadrul unui briefing. Recent, drona a finalizat cu succes testele într-un mediu în care trebuia să evite sistemele de război electronic (EW).

Se precizează că această dronă este capabilă să lovească ținte la o distanță de 1.000 de kilometri și să transporte o încărcătură utilă de până la 75 kg.

"Vehiculul fără pilot a ajuns într-un stadiu în care, din păcate, nu putem spune nimic despre el", a declarat purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom.

Managerul Ukroboronprom, Oleh Boldyrev, a declarat că această aeronavă are o greutate la decolare de peste 200 kg.

Acest program militar corespunde sarcinilor pe care Valerii Zaluzhni le-a dat producătorilor ucrainenei de armament la începutul lunii august, dezvoltarea de noi echipamente militare.

Înainte de începerea testelor, pe dronă au fost puse cuvinte din Biblie: "Az vozdam" (Voi răsplăti - n.r.). Potrivit reprezentanților grupului de companii Ukroboronprom, acesta nu este un nume, ci o "misiune".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel