Ucraina: Concernul de stat Ukroboronprom a exportat arme în valoare de aproape un miliard de dolari

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ukroboronprom, concernul naţional ucrainean din domeniul comerţului cu arme, a exportat echipamente militare şi a oferit servicii de mentenanţă, în anul 2019, în valoare de 908 milioane USD, precizează Ukrinform.net și 112 UA.

Directorul general al concernului militar de stat ucrainean Ukroboronprom, Aivaras Abromavicius, a făcut această precizare într-un raport privind rezultatele a 150 de zile de activitate, a informat serviciul de presă al Ukroboronprom.

„Conform bilanţurilor anului 2019, exporturile de arme și servicii ale întreprinderilor care fac parte din concernul de stat Ukroboronprom au însumat 908 milioane USD, ceea ce reprezintă cu 19% mai mult decât în 2018", se arată în raport.

Directorul general al concernului militar de stat ucrainean a menționat că indicatorii vor crește în acest an, precizând că se așteptă la o creștere a exporturilor cu 30%.

Printre cele mai vândute produse fabricate de Ukroboronprom sunt sistemele de rachete antitanc, iar printre cele mai cerut servicii se numără reparațiile echipamentelor sovietice și modernizarea aeronavelor, a precizat Abromavicius.

India, Arabia Saudită, Turcia, Asia și alte câteva ţări din Orientul Mijlociu se număr printre cumpărătorii care achiziţionează echipamente militare de la concernul naţional ucrainean Ukroboronprom.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel