Industria turcă de apărare urmează să producă o serie de ’’mini-tancuri’’ pentru forţele terestre

S.I. Catalin / 11 mai 2020 / 15:59

Industria turcă de apărare urmează să producă o serie de ''mini-tancuri'' pentru forţele terestre ale Turciei. Decizia vine ca urmare a încheierii unui contract, pentru producţia în serie a unui vehicul terestru fără pilot uman la bord (UGV), între Directoratul pentru Industria de Apărare al Turciei (SSB) și compania ASELSAN, lider pe piaţa locală în domeniul apărării şi tehnologiei militare, a declarat președintele SSB, Ismail Demir.

UGV-urile vor putea fi echipate cu arme şi cu alte tipuri de sisteme, fiind oferite spre inzestrare forțelor terestre ale Turciei. Proiectul include dezvoltarea și producția în masă a UGV-urilor, care vor fi utilizate în misiuni de recunoașterea, misiuni de supraveghere, dar şi pentru detectarea şi distrugerea țintelor. Vehiculele pot fi controlate de la distanță, dar acestea pot funcționa şi autonom, având o mobilitate foarte bună, a precizat Ismail Demir, potrivit Daily Sabah.

Gigantul din industria de apărare a Turciei, compania ASELSAN a furnizat forțelor armate turce (TSK), în ultimii ani, diverse echipamente şi tehnică militară de înaltă tehnologie din domeniul sistemelor fără pilot. Forțe Armate turce folosesc de mai mulți ani vehicule aeriene, maritime și terestre fără pilot, precum și roboții care dezamorsează bombe.

UGV-ul militar, la care ASELSAN lucrează de ceva timp cu Katmerciler, o altă companie turcă, a fost adesea comparat cu un "mini-tanc", fiind dezvoltat în conformitate cu standardele şi cerinţele armatei turce.

Acest timp de vehicul terestru fără pilot uman la bord are o amprentă termică foarte scăzută şi este produs atât în variantă electrică, cât și hibridă.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy