Industria sârbă de apărare vinde vehicule militare multi-rol Lazar 3 către Turkmenistan

Compania sârbă de apărară Jugoimport-SDPR a semnat un acord pentru vânzarea mai multor vehicule militare multi-rol Lazar 3 către Turkmenistan, a relatat vineri presa din Belgrad. Informaţia a fost raportată pentru prima dată de presa rusă, care l-a citat pe ambasadorul Serbiei în Rusia (acesta reprezentând Belgradul şi în Turkmenistan) Miroslav Lazanski.

Miroslav Lazanski a declarat pentru presă rusa că compania sârbă de apărare Yugoimport-SDPR a primit din Turkmenistan un contract pentru noile vehicule de luptă Lazăr 3 din.

Lazanski nu a detaliat numărul exact al vehiculelor militare multi-rol Lazar 3 pe care Turkmenistanul a decis să le achiziţioneze din Serbia.

În plus, la începutul lunii martie, compania Yugoimport-SDPR a primit și un contract în valoare de 3,7 milioane de dolari (3,7 miliarde de dinari) pentru noile vehicule de luptă Laar 3 8x8 ale armatei sârbe.

Lazar 3 este destinat infanteriei și unităților speciale ale forţelor armate și este construit în conformitate cu cele mai moderne standarde în materie vehicule blindate pe roți –  mobilitate ridicată și protecție balistică foarte bună.


Lazar 3 poate fi echipat cu diferite tipuri de arme

 

Vehiculul are un echipaj format din trei persoane: șofer, comandant și tunar, iar 9 soldați pot fi transportați în spatele vehiculului. Trupele pot intra sau ieși din vehicul printr-o rampă acționată hidraulic situată în partea din spate.

Lazar 3 oferă protecție balistică până la nivelul 3 STANAG 45698, împotriva armelor de calibru 7,62 și niveluri de protecție anti-mină 3A și 3B STANAG 4569.

Versiunea de comandă este echipată cu o mitralieră M15 controlată de la distanță de calibru 12,7 mm. Turela este echipată cu un sistem electro-optic, cameră video și termică și telemetru laser.

Versiunea IFV (Infantry Fighting Vehicle) este echipată cu o turelă cu un tun M86 de calibru 30 mm și o mitralieră coaxială de 7,62 mm montată pe partea dreaptă a turelei. În plus, pe turelă pot fi montate lansatoare de rachete ghidate antitanc.

Lazar este echipat cu un motor care dezvoltă 500 CP și poate circula cu o viteză maximă de 110 km/h.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy