Industria sârbă de apărare vinde vehicule militare multi-rol Lazar 3 către Turkmenistan

S.I. Catalin |
Data publicării:

Compania sârbă de apărară Jugoimport-SDPR a semnat un acord pentru vânzarea mai multor vehicule militare multi-rol Lazar 3 către Turkmenistan, a relatat vineri presa din Belgrad. Informaţia a fost raportată pentru prima dată de presa rusă, care l-a citat pe ambasadorul Serbiei în Rusia (acesta reprezentând Belgradul şi în Turkmenistan) Miroslav Lazanski.

Miroslav Lazanski a declarat pentru presă rusa că compania sârbă de apărare Yugoimport-SDPR a primit din Turkmenistan un contract pentru noile vehicule de luptă Lazăr 3 din.

Lazanski nu a detaliat numărul exact al vehiculelor militare multi-rol Lazar 3 pe care Turkmenistanul a decis să le achiziţioneze din Serbia.

În plus, la începutul lunii martie, compania Yugoimport-SDPR a primit și un contract în valoare de 3,7 milioane de dolari (3,7 miliarde de dinari) pentru noile vehicule de luptă Laar 3 8x8 ale armatei sârbe.

Lazar 3 este destinat infanteriei și unităților speciale ale forţelor armate și este construit în conformitate cu cele mai moderne standarde în materie vehicule blindate pe roți –  mobilitate ridicată și protecție balistică foarte bună.


Lazar 3 poate fi echipat cu diferite tipuri de arme

 

Vehiculul are un echipaj format din trei persoane: șofer, comandant și tunar, iar 9 soldați pot fi transportați în spatele vehiculului. Trupele pot intra sau ieși din vehicul printr-o rampă acționată hidraulic situată în partea din spate.

Lazar 3 oferă protecție balistică până la nivelul 3 STANAG 45698, împotriva armelor de calibru 7,62 și niveluri de protecție anti-mină 3A și 3B STANAG 4569.

Versiunea de comandă este echipată cu o mitralieră M15 controlată de la distanță de calibru 12,7 mm. Turela este echipată cu un sistem electro-optic, cameră video și termică și telemetru laser.

Versiunea IFV (Infantry Fighting Vehicle) este echipată cu o turelă cu un tun M86 de calibru 30 mm și o mitralieră coaxială de 7,62 mm montată pe partea dreaptă a turelei. În plus, pe turelă pot fi montate lansatoare de rachete ghidate antitanc.

Lazar este echipat cu un motor care dezvoltă 500 CP și poate circula cu o viteză maximă de 110 km/h.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel