Industria sârbă de apărare a dezvoltat o nouă versiune a tancului M-84

S.I. Catalin |
Data publicării:

Industria sârbă de apărare a dezvoltat o nouă versiune modernizată a tancului principal de luptă M84, intitulată M-84AS2. Această nouă versiune aduce îmbunătățiri în ceea ce privește puterea de foc, mobilitatea și protecția echipajului. 

Ultima zi a expoziției de arme „Partner-2021” are loc la Belgrad, unde, printre altele, au fost prezentate arme și echipamente militare create de întreprinderi din industria sârbă de apărare. În mod special, Serbia a ţinut să facă o prezentare versiunii modernizate a tancului principal de luptă M-84.

M84 a fost dezvoltat pe baza tancului principal de luptă T-72 (MBT) fabricat de sovietici, care a fost produs sub licență de Iugoslavia, cu multe îmbunătățiri față de versiunea originală pentru a răspunde cerinţelor armatei iugoslave, precizează publicaţia ArmyRecognition.

Versiunea originală a M-84 MBT (Main Battle Tank) este înarmată cu un tun de 125 mm cu alezaj neted. Turela este echipată cu un sistem automat de încărcare a tunului, care îi permite tancului să tragă 8 proiectile pe minut. 

Pe acest tanc mai sunt instalate: o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o armă antiaeriană de 12,7 mm.

Armamentul versiunii M84AS2 include un tun L48 de 125 mm cu alezaj neted, cu același sistem automat de încărcare ca și versiunea anterioară a M-84. Versiunea actualizată păstrează mitraliera coaxială de 7,62 mm, dar mitraliera antiaeriană de 12,7 mm este înlocuită de un RCWS (stație de arme controlată de la distanță), înarmata cu o mitralieră grea de 12,7 mm. 

Versiunea M-84AS2 este echipată cu o armură suplimentară montată în jurul corpului tancului și a turelei, folosind o nouă generație de armură reactivă explozivă (ERA), care oferă un nivel ridicat de protecție. Mobilitatea tancului M-84AS2 este, de asemenea, îmbunătăţită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel