Industria rusă de apărare, presată să răspundă nevoilor armatei de pe frontul din Ucraina: A fost prezentată o nouă drona kamikaze

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul rus de drone Aeroscan a dezvoltat recent o nouă dronă kamikaze. Postul rus de televizine Russia-24 a difuzat o înregistrare video în care prezintă ceea ce spune că este noua dronă kamikaze Italmas (Izdeliye-54), care oferă acum trupelor ruse să lovească ţinte aflate la mare distanţă.

În reportajul difuzat de televiziunea se prezintă linia de asamblare a noilor drone, dar şi câteva imagini de la primele teste efectuate cu drona Italmas.

Inginerii ruşi spun că noua dronă este o versiune mult mai bună a dronei Lancet, deoarece are un motor cu combustie internă pentru a-i crește raza de acțiune și este echipată cu un focos mai mare.

Se pare că noua dronă a demonstrat performanțe sporite în angajarea țintelor aflate pe o rază de acțiune de peste 200 km.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Rossia 1, proiectantul șef al companiei Aeroscan, Alexander Zakharov, a declarat că drona Italmas are caracteristici tehnice mai bune în comparație cu dronele kamikaze Geran și este concepută pentru a putea efectua atacuri la distanţe mari.

Potrivit lui Zakharov, drona are o rază de acțiune mai mare, depășind 200 de kilometri, și un focos mai mare, ceea ce îi permite să provoace mai multe pagube.

Drona are un motor cu combustie internă, iar aripile servesc drept rezervoare de combustibil, așa cum a fost implementat în cazul dronei kamikaze Geran. 

Potrivit dezvoltatorului, drona Izdelie-54, cunoscută și sub numele de Italmas, a trecut deja toate testele necesare iarna trecută și este pregătită pentru producția în serie și desfăşurarea pe în zona aşa-zisei ''operațiuni militare speciale''.

Este de aşteptat ca primul lot de drona kamikaze Izdelie-54 să fie utilizat în curând de către forţele armate ruse pe frontul din Ucraina.

De asemenea, propagandiştii ruşi susţin că noua drona rusească „Izdeliye 54” va fi folosită în principal pentru a „vâna” sisteme HIMARS și alte sisteme cu rază lungă de acțiune ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel