Industria poloneză de apărare pregăteşte producţia în serie a unui nou lansator de mine antitanc (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania poloneză de apărare Huta Stalowa Wola (HSW) a prezentat prototipul final al sistemului Baobab-K, care poate transporta până la 600 de mine antitanc programabile MN-123.1 și MN-123.2. Recent, HSW  a finalizat întregul proces de testare al sistemului Baobab-K, care era în lucru de aproape patru ani. Acest eveniment deschide calea pentru începerea producției în serie a sistemului Baobab-K.

Publicaţia poloneză Defence24 precizează că volumul inițial de producție al acestui sistem poate fi extrem de limitat. Dacă la început s-a spus că Huta Stalowa Wola a încheiat ce prevedea producția a cel puțin 30 de sisteme Baobab, acum au apărut informaţii că ar vorba de maximum 15 astfel de lansatoare de mine antitanc, iar producția poate începe din 2024.

Dar chiar și într-o formă atât de redusă a producţiei de serie, sistemul Baobab-K este  o realizare semnificativă pentru industria poloneză de apărare. 

Baobab-K este un sistem automatizat care lansează mine antitanc de diferite dimensiuni. Platforma, formată șase lansatoare, este montată pe un șasiu de camion Jelcz 662D.43 8×8.

Dezvoltarea sistemului face parte dintr-un proiect în valoare de 19,95 milioane de zloți polonezi (5 milioane de dolari) acordat de Inspectoratul polonez pentru armament (în prezent Agenția pentru Armament) în 2018.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel