Industria poloneză de apărare se poate mândri cu proiectul unui nou complex mobil de apărare antiaeriană

S.I. Catalin |
Data publicării:

Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cea mai mare companie poloneză din domeniul apărării, a prezentat recent proiectul unui nou sistem mobil de apărare antiaeriană, dedicat înzestrării Forţelor Terestre Polonez. După primele informaţii, acest nou sistem a fost gândi să răspundă cerinţelor armatei poloneze, fiind capabil să acționeze împotriva unei game largi de amenințări aeriene.

Acest nou complex antiaerian a fost dezvoltat ca parte a proiectului SONA de a crea sisteme mobile de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, scrie portalul militar polonez Defense24 .

Sistemul ar trebui să asigure protecţie forţelor terestre – în mod special infanterie mecanizate – în faţa tuturor tipurilor de ameninţări aeriene. 

Industria poloneză de apărare susţine că realizarea proiectului SONA nu ar trebui să fie una dificilă, deoarece acest nou sistem mobil de apărare antiaeriană poate incorpora alte sisteme de arme şi tehnologii militare deja testate, cum ar fi: sistemul de rachete antiaeriene SPZR Poprad, sistemul de arme OSU-35, sistemul antiaerian ZSU-23-4MP Biala, sistemele antiaeriene portabile Grom și Piorun şi radarele ZDPR Sola și Bystra.

O mare importanță în dezvoltarea proiectului SONA o are și experiența tehnică și tehnologică în domeniul apărării aeriene, dobândită de industria poloneză în cadrul proiectului pentru dezvoltarea sistemului antiaerian autopropulsat PZA Loara, concepută pentru a proteja unitățile de tancuri și infanteria mecanizată. Acest complex a fost testat și pus în funcțiune de Brigadă 10 Cavalerie a Armatei Poloneze.

Portalul militar Defense24 precizează că industria poloneză de apărare urmează să poarte discuţii cu forţele terestre pentru a stabili pe ce tip de platformă ar urma să fie instalat nou nou sistem de apărare antiaeriană – pe o platformă cu şenile, smiliară cu cea a complexului Krab (K9), sau o platformă 8X8, similară cu cea utilizată pentru transportoare blindate Rosomak.

Noul sistem de artilerie antiaeriană ar urma să fie echipat – indiferent de platforma pe care ar urma să fie instalat – două tunuri automate de calibrul 35 mm, plus o turelă echipată cu patru lansatoare de rachete sol-aer de tip Piorun 2.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel