Lockheed Martin: Nu există nimic pe piață comparabil cu F-35. Producătorul american vrea să extindă și mai mult cooperarea cu industria din Polonia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avion F-16 Fighting Falcon pe linia de producţie la uzina Lockheed Martin din Greenville, Carolina de Sud. Sursa foto: Lockheed Martin.
Avion F-16 Fighting Falcon pe linia de producţie la uzina Lockheed Martin din Greenville, Carolina de Sud. Sursa foto: Lockheed Martin.

Michael Williamson, președinte al Lockheed Martin Internaţional a precizat într-un interviu acordat presei poloneze cum intentioneză compania pe care o conduce să-și remodeleze colaborarea cu partenerii de pe piețele internaționale și cum intenționează să evolueze în fața unui mediu internațional tot mai tensionat. De asemenea, Williamson a ţinut să declare că Lockheed Martin vrea să fie un partener al industriei poloneze de apărare.

 

În contextul în care Polonia intentioneză să cumpere în viitorul apropiat alte două escadrile suplimentare de avioane de luptă, publicaţia Defence24 l-a întrebat pe Michael Williamson dacă compania Lockheed Martin se teme de concurență sau este încrezătoare că va vinde F-35 sau cel puțin F-16.

,,Încercăm să ne asigurăm că explicăm de ce avioanele noastre sunt cele mai bune. Când vă uitați la F-35, care este o aeronavă de generația a V-a, puteți vedea că nu există nimic comparabil pe piață. Provocarea pentru noi este doar dacă vom respecta termenele limită și facem tot ce ne stă în putință în fiecare zi pentru a face acest lucru'', a spus președinte Lockheed Martin Internaţional.

Amintim că, la începutul anului, primele elemente de fuzelaj pentru avioanele de luptă americane F-16 Block 70/72 au fost fabricate la o uzină aeronautică din Polonia. Producția are loc la uzina PZL Mielec (Polskie Zakłady Lotnicze), cu sediul în sud-estul Poloniei. La 30 martie, producătorul de aeronave a anunțat finalizarea mai multor elemente de fuzelaj pentru avioanele de luptă F-16 Block 70/72.

Deținută de Lockheed Martin, uzina poloneză PZL Mielec este una dintre cele mai longevive companii producătoare de aeronave din Polonia. Structurile finalizate sunt fuzelajul central posterior și frontal al avionului de luptă F-16 Block 70/72.

Elemente ale structurilor fabricate în Polonia vor fi utilizate în producția de noi F-16 la uzina Lockheed Martin din Greenville, Carolina de Sud.

,,Finalizarea la timp a primelor elemente ale F-16 este un moment foarte important pentru PZL Mielec și pentru angajații noștri. Înseamnă revenirea fabricii noastre la producția de avioane militare și începutul participării noastre la producția de F-16", a declarat, la momentul respectiv, Janusz Zakrenki, președinte și director general al PZL Mielec.

 

Lockheed Martin: Vrem să fim un partener al industriei poloneze

 

Michael Williamson a ţinut să precizeze că polonezi sunt pionieri în multe domenii, iar Polonia are un număr mare de forță de muncă calificată.

,,Deja lucrăm mult la elicoptere și avioane în Polonia, pe liniile noastre de producţie. De asemenea, integrarea șasiurilor poloneze cu lansatoarele noastre de rachete sol-aer este în curs de desfășurare'', a spus acesta.

,,În prezent, analizăm oportunități în ceea ce privește extinderea bazei de furnizori din Polonia. Căutăm companii suplimentare care să investească. Acest lucru nu numai că va contribui la dezvoltarea capacităților pentru Polonia, dar cred că piesele și forța de muncă din Polonia pot fi folosite în alte părți ale lumii. Toate acestea vor fi un beneficiu reciproc pentru Lockheed Martin și Polonia'', a declarat Williamson.

,,Mulțumită celor 180.000 de angajați dedicați, am găsit o modalitate, în ciuda tuturor dificultăților, de a livra capabilitățile potrivite. Continuăm să construim un lanț de aprovizionare mai rezistent, iar eu vreau să fiu un partener al industriei poloneze de apărare, acesta este obiectivul meu acum'', a ţinut să puncteze președintele Lockheed Martin Internaţional.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel