Industria germană de apărare devine cel mai important partener european în programul F-35: Rheinmetall, producţie de fuzelaje pentru 400 de avioane

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul german de armament Rheinmetall va începe să producă piese pentru avioanele invizibile F-35 începând din 2025, într-o nouă fabrică. Fabrica este prima investiție de acest fel a unui producător de arme german de când Rusia a invadat Ucraina.

 

Producătorul german de armament Rheinmetall a marcat marți lansarea construcției unei noi fabrici în orașul Weeze din vestul Germaniei, care va produce secțiuni de fuzelaj pentru avioanele de luptă stealth F-35.

Rheinmetall este partener al companiei americane Lockheed Martin, care produce F-35 împreună cu Northrop Grumman, o altă firmă americană.

Fabrica, care este estimată la 200 de milioane de euro (219 milioane de dolari) și va avea o suprafață de aproximativ 60.000 de metri pătrați, urmează să intre în funcțiune în 2025.

Cei până la 450 de muncitori care ar urma să lucreze aici vor produce piesele de fuzelaj pentru cel puțin 400 de avioane, dintre care 35 sunt destinate utilizării de către Forțele Aeriene ale Germaniei, la un cost de 8,3 miliarde de euro. Aceste aeronave sunt achiziționate ca parte a pachetului de 100 de miliarde de euro convenit anul trecut de guvernul de la Berlin, ca  parte a unui program de modernizare dedicat armatei germane.

Celelalte avioane, a căror livrare este programată să înceapă în 2026, vor fi probabil achiziționate de alte state membre NATO. Restul componentelor pentru avioane urmează să fie furnizate de alți producători, ceea ce înseamnă că Rheinmetall va primi doar o mică parte din încasări.

Lockheed Martin F-35 Lightning II este considerat a fi cel mai modern avion de luptă din lume. Forțele Aeriene Germane le achiziționează pentru a-și înlocui flota îmbătrânită de avioane multi-rol Panavia Tornado.

F-35 este capabil să transporte arme nucleare și face parte din conceptul NATO de partajare a armelor nucleare, care prevede ca membrii alianței să aibă acces la bombele atomice americane.

Șeful forțelor aeriene germane, Ingo Gerhartz, a declarat anul trecut că achiziția de F-35 a fost făcută accelerată de către Berlin ca urmare a invaziei militare ruse în Ucraina.

"Nu poate exista decât un singur răspuns la agresiunea [președintelui rus Vladimir] Putin", a declarat Gerhartz. "Unitatea în NATO și un factor de descurajare credibil. Acest lucru înseamnă în special că nu există altă alternativă decât alegerea F-35", a precizat la momentul respectiv Ingo Gerhartz.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel