Industria de război din Rusia va fi supravegheată de ”troica” Șoigu, Medvedev și Dyumin

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Serghei Șoigu, pe vremea când deținea funcția de ministru al apărării și inspecta fabricile de armament din Federația Rusă
Serghei Șoigu, pe vremea când deținea funcția de ministru al apărării și inspecta fabricile de armament din Federația Rusă

În cadrul unei declarații din 05.06.2024, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a anunțat că secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Serghei Șoigu, prim-vicepreședintele Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, și consilierul prezidențial, Alexei Dyumin, vor continua să supravegheze dezvoltarea Complexului Militar Industrial, fiecare în zona sa de responsabilitate.

“Cei trei vor continua să supravegheze fiecare pe domeniul său de activitate. Este vorba despre un subiect foarte voluminos, așa că fiecare se va ocupa de propriile probleme, în conformitate cu repartizarea responsabilităților”, a precizat Peskov în fața jurnaliștilor.

Secretarul de presă al președintelui a reacționat astfel la o întrebare potrivit căreia dacă Șoigu a fost desemnat coordonator al lucrărilor de dezvoltare a industriei de apărare înseamnă că Medvedev și Dyumin nu se vor mai ocupa de acest domeniu.

Președintele rus, Vladimir Putin, anunțase anterior, în cadrul unei întâlniri de marți cu membrii guvernului, că lui Serghei Șoigu i-au fost atribuite noi responsabilități.

“Eu și colegii mei am discutat practic despre asta de-a lungul zilei și am ajuns la concluzia că nu trebuie să mai amânăm lucrurile. Este nevoie să luăm în considerare profitabilitatea producției și să ne asigurăm că Ministerul Apărării primește echipamentele corespunzătoare. Astfel că, se impune necesitatea existenței unui coordonator independent, iar acesta va fi secretarul Consiliului de Securitate (Serghei Șoigu)”, a spus șeful statului rus.

Comentariul autorului: Probabil că, pe fondul conflictului din Ucraina, președintele rus, Vladimir Putin, intenționează să-și fidelizeze apropiații din anturajul său, prin desemnarea lor în posturi noi și atribuindu-le noi responsabilități.

Astfel, după ce a fost îndepărtat în mod oarecum surprinzător de la conducerea Ministerului rus al Apărării, Serghei Șoigu a fost numit în funcția de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Ulterior, acestuia i-a fost încredințată și coordonarea Serviciului Federal de Cooperare Tehnico-Militară, care a fost scos din compunerea Ministerului Apărării și trecut în subordinea președintelui. De asemenea, Șoigu a primit și rolul de coordonator al dezvoltării Complexului Militar Industrial.

Andrei Dyumin, fost guvernator al Regiunii Tula, al cărui nume a fost vehiculat multă vreme pentru ocuparea funcției de ministru al apărării, a fost adus de președintele Putin în echipa de consilieri și a fost desemnat și președinte al Consiliului de Stat (organ consultativ al președintelui Federației Ruse). În același timp, a primit și misiunea de a coordona un segment al Complexului Militar Industrial.

În fine, rolul de “tătic” al industriei de apărare a fost păstrat și pentru Dimitri Medvedev, unul dintre colaboratorii vechi ai președintelui Putin. Trebuie precizat faptul că Putin i-a încredințat lui Medvedev funcția de președinte al Federației Ruse pentru un mandat, atunci când, potrivit prevederilor Constituției, el însuși nu a mai putut să îndeplinească acest rol și a devenit prim-ministru al statului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel