Industria de armament din statele europene are tot mai multă nevoie de praf de puşcă: O companie franceză face noi investiţii în fabricile sale

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Eurenco investește 500 de milioane de euro în producția de praf de pușcă în fabricile sale din Europa. Compania franceză a anunțat că fabricile sale din localitatea franceză Sorgue, din orașul Bergerac, din orașul suedez Karlskoga și din localitatea belgiană Clermont vor beneficia de investiţii care vor creşte capacitatea de producţie.

Eurenco a fost înființată în 2004 și este lider european în producția de explozibili. "A face mai mult și mai repede este sarcina stabilită de Ministerul francez al Forțelor Armate", a precizat compania.

Zilele în care uzina de praf de pușcă din Bergerac risca să intre în faliment au trecut.

Această facilitate, creată în timpul Primului Război Mondial, a redevenit strategică pentru statul francez și pentru întreaga industrie militară europeană începând cu 2023.

Motivul este cererea tot mai mare de muniție după începerea războiului ruso-ucrainean la scară largă.

Proiectul denumit PURPLE presupune lansarea unei linii modulare complet automatizate care combină noi tehnologii pentru a îmbunătăți fiabilitatea și productivitatea. "Obiectivul stabilit pentru noi a fost să producem 1.200 de tone de praf de pușcă cât mai repede posibil", au precizat reprezentanţii companiei Eurenco.

În același timp, Eurenco plănuiește deja să crească volumul de producție la 1.800 de tone pe an. De asemenea, instalațiile companiei își vor dubla capacitatea de a produce tuburilor metalice necesare pentru obuzele de 155 mm.

Producția în masă va începe până în vara anului 2025, iar primele încărcături de propulsie vor ajunge în Ucraina în "prima jumătate a anului 2025".

După cum s-a raportat anterior, producătorii europeni de arme au discutat despre dependența lor serioasă de produse chinezești utilizate în producția de pulbere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel