Industria de apărare din Ucraina, pregătită pentru producţia de muniţie grea

S.I. Catalin |
Data publicării:

Președintele ucrainean, Petro Poroshenko, spune că întreprinderile UkrOboronProm  sunt pregătite pentru producția în masă a acelor tipuri de muniție care au lipsit până recent din dotarea forţelor armate.


Grupul ucrainean industrial UkrOboronProm (UOP) a anunțat că este pregătit pentru începerea producție în masă a muniției de artilerie pentru o varietate largă de misiuni. Potrivit declarației UOP, Ucraina a organizat o ceremonie la 9 august pentru a marca începerea producției în masă a noii muniții de artilerie, la care a participat şi președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, potrivit UNIAN și Defence-Blog.

,,Vă felicit pentru faptul că nu am avut parte doar de încercări care să arate calitatea ridicată a activității acestor echipe, care sunt prezente astăzi la inaugurarea noastră. Suntem gata să organizăm în viitorul apropiat producția în masă a muniției care a lipsit ", a declarat șeful statului la deschiderea liniei de producție pentru fabricarea obuzelor de artilerie de mare calibru la" Artem "S.A.

Petro Poroshenko a menționat, de asemenea, că primele teste au fost efectuate în primul trimestru al acestui an şi acum este doar o problemă de timp pentru începerea producției în masă.

,,Vreau să felicit poporul ucrainean pentru că încercările au avut succes", a spus el.

Președintele a reamintit, de asemenea, că problema restaurării și ajustării producției de astfel de muniții a survenit după agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și confiscarea fabricii de la Luhansk de către forţele paramilitare.

,,Cineva a vrut să pună pe genunchiul Ucrainei, pentru că nimeni nu ne-a vândut muniții din străinătate și a fost confiscată uzina din Luhansk, echipamentul a fost dus în Federația Rusă sau furat. Aceasta este atitudinea invadatorilor ", a spus șeful statului.

,,Ucraina, Președintele, Guvernul, Ministerul Apărării, Ministerul Economiei, Consiliul Național de Securitate și Apărare au avut sarcina de a restabili producția de muniție. Și nu numai să restaureze, ci și să o facă mai avansată, mai precisă și mai eficientă pentru a spori capacitățile militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei ", a subliniat el.

Petro Poroșenko a felicitat pe toată lumea pentru că au dus la bun sfârşit această sarcină. ,,Vreau să felicit muncitorii noștri din industria de apărare, să felicit armata. La constituirea bugetului militar am inclus fondurile necesare pentru a asigura achiziționarea și finanțarea în timp util a industriei de apărare, ceea ce nu sa întâmplat niciodată ", a subliniat președintele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel