Industria cehă de apărare, care acum modernizează tancuri T-72 pentru Ucraina, investește în extinderea capacităţilor de producție

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Compania cehă Excalibur Army a furnizat Ucrainei aproximativ 100 de unități de echipament militar. Acestea sunt tancuri T-72 modernizate, sisteme de artilerie, lansatoare de rachete și vehicule de luptă pentru infanterie (IFV).
Compania cehă Excalibur Army a furnizat Ucrainei aproximativ 100 de unități de echipament militar. Acestea sunt tancuri T-72 modernizate, sisteme de artilerie, lansatoare de rachete și vehicule de luptă pentru infanterie (IFV).

Compania cehă de armament Excalibur Army, care şi-a luat angajamentul să modernizeze 90 de tancuri T-72 pentru Ucraina, investește în extinderea capacității sale de producție deoarece cererea pentru echipamente militare este tot mai mare. Peste 27 de milioane de euro vor fi cheltuite pentru a construi o altă hală de producție și pentru a instala noi echipamente la uzina Sternberk, relatează Radio Praga Internaţional.

 

Excalibur Army, parte a holdingului de inginerie și armament Czechoslovak Group (CSG), a câștigat recent un contract pentru modernizarea a 90 de tancuri T-72.

Finanțarea pentru repararea și modernizarea tancurilor este asigurată de Statele Unite și de Olanda ca parte a asistenței militare acordate Ucrainei.

Statele Unite și Țările de Jos vor recondiționa câte 45 de tancuri fiecare, pentru o sumă totală de aproximativ 90 de milioane de dolari. Livrările tancurilor T-72 modernizate urmau să înceapă la sfârșitul anului trecut și să fie finalizate în 2023.

Se pare că în 2022 compania cehă Excalibur Army a furnizat Ucrainei aproximativ 100 de unități de echipament militar. Acestea sunt tancuri T-72 modernizate, sisteme de artilerie, lansatoare de rachete și vehicule de luptă pentru infanterie (IFV).

Pentru a face acest lucru, uzina ceha a trebuit să își mărească personalul cu 150 de persoane. Chiar și refugiați din Ucraina lucrează acum pentru compania ceha Excalibur Army.

Tancurile T-72 modernizate au un motor mai puternic, noi sisteme de comunicații, sisteme de țintire moderne, precum și protecție dinamică suplimentară. T-72B este o versiune îmbunătățită a tancului T-72A, care are un nou pachet Kontakt-1 ERA (Explosive Reactive Armor) montat în partea din față a carenei și în jurul turelei. Tancul este înarmat cu un tun 2A46M de 125 mm cu țeavă lisă care poate trage trei tipuri de muniție.

Compania ceha Excalibur Army este capabilă să modernizeze până la cinci tancuri în fiecare lună. Modernizarea unui tanc durează de la câteva săptămâni la câteva luni, în primul rând din cauza stării precare a vehiculelor de luptă. 

Premierul ceh Petr Fiala a vizitat fabrica cehă Excalibur Army specializată în dezvoltarea de tancuri, sisteme de artilerie și vehicule blindate.

„Am scris un scurt mesaj bravilor apărători ai Ucrainei pe un tanc T-72 care va fi trimis forțelor ucrainene: Cred că ucrainenii vor învinge în lupta împotriva agresorului rus”, a transmis Petr Fiala, premierul Cehiei, pe Twitter.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel