Industria cehă de apărare a făcut o modernizare substanţială tancurilor ucrainene T-72 (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Tancurile modernizate T-72 și Т-64 ale armatei ucrainene au primit noi sisteme digitale. În Republica Cehă, compania Excalibur Army, în timpul modernizării tancurilor T-72, a instalat un panou de bord digital. Imagini cu versiunea modernizată de cehii a tancului T-72 au fost publicate pe reţele de socializare de către comandantul unui tanc ucrainean T-72EA. În loc de mai multe instrumente analogice, acum este instalat un singur panou digital, a cărui interfață este tradusă în limba ucraineană.

Tancurile T-72EA (Excalibur Army) sunt o versiune modernizată a tancului T-72M1, care include blindaj reactiv, un nou radio modern, un panou de bord digital, un sistem de camere cu teroviziune şi un telemetru laser. De asemenea, capacitatea motorului a fost crescută 840 CP.

La începutul lunii noiembrie 2022, a devenit cunoscut faptul că Statele Unite și Olanda vor finanța transferul tancurilor Т-72 către Ucraina, care au fost transferate Republicii Cehe pentru a fi modernizate.

Compania cehă Excalibur Army modernizează în prezent aproximativ 90 de tancuri - toate acestea sunt destinate Ucrainei. Statele Unite vor plăti pentru modernizarea a 45 de unități, iar guvernul olandez va plăti pentru modernizarea unui alt lot de 45 de tancuri, în valoare totală de aproximativ 90 de milioane de dolari.

Compania cehă Excalibur Army este specializată în dezvoltarea de tancuri, sisteme de artilerie și vehicule blindate și oferă, de asemenea, pachete de modernizare pentru vehiculele blindate din epoca sovietică, cum ar fi T-72. Acum, pentru armata ucraineană, Excalibur Army restaurează și modernizează tancurile T-72, oferind noi capacități de luptă și protecție blindată.

Toate aceste tancuri pe care SUA şi Olanda s-au oferit să le finanţeze trebuie să fie cumpărate literalmente din întreaga lume, multe dintre ele au fost depozitate în aer liber și au fost utilizate pe post de piese de schimb.

Modernizarea unui tanc durează de la câteva săptămâni până la câteva luni, în primul rând din cauza stării tehnice precare a acestor blindate. Întreprinderea cehă a clasificat o listă completă de echipamente utilizate pentru mașinile modernizate.

Ucraina a primit deja 37 de tancuri T-72 modernizate ca parte a ajutorului militar finanțat de Statele Unite și Olanda. Ministerul ceh al Apărării propune ca alte zeci de tancuri să fie incluse în proiect. 

De asemenea, a devenit cunoscut faptul că şi tancurile Т-64BV au fost modernizate tot de compania cehă Excalibur Army. Specialiștii companiei au echipat tancul cu noi dispozitive de supraveghere și de ochire de generația a treia. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel