Industria australiană de apărare vrea să intre pe piaţa din Japonia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia australiană pentru comerț și investiții, sau Austrade, încearcă să extindă relaţiile din domeniul industrie de apărare cu Japonia pentru a sprijini accesul companiilor australiene pe piața japoneză a apărării, potrivit Janes.

La sfârșitul anului 2019, Austrade a organizat o serie de evenimente la Tokyo pentru a susține o astfel de implicare în conformitate cu un obiectiv al guvernului australian pentru ca țara să devină unul dintre cei 10 exportatori militari din lume până la sfârșitul anilor 2020.

Austrade a declarat într-o notificare din 21 ianuarie că exporturile de apărare în Japonia au fost evaluate la „aproximativ 40 milioane USD" (27,4 milioane USD) încă de la începutul anilor 2000, deși există posibilitatea ca pe viitor valoarea exporturilor să crească.

La fel ca multe alte țări, Japonia depune eforturi pentru o actualizare semnificativă a capacităților sale de apărare și securitate. Guvernul japonez cheltuiește sub 370 miliarde de dolari pentru apărare până la începutul anului 2024. Procesul de actualizare a capabilităţilor şi tehnici militare pe care Japonia îl desfăşoară, deschide treptat calea către colaborări cu parteneri externi, oportunitate de care întreprinderile australiene din domeniul apărării vor să beneficieze.

Cu mult timp în urmă, industria de apărare a Japoniei a fost principalul furnizor al armatei ţării. Japonia cheltuiește acum sume considerabile pentru a achiziţiona tehnică militară din alte ţării. Dar, din câte se pare, Tokyo vrea o schimbare şi doreşte ca industria japoneză să dezvolte noi capacități pentru a sprijini Forţele de Autoapărare Japoneze (JSDF), precizează Mirage News.

Australia este în prezent cea de-a șasea ţară de la care Japonia cumpară tehnică militară, după ce la începutul anilor 2000 a vândut echipamente în valoare de aproximativ 40 de milioane de dolari. Ca un aliat al SUA, membru Five Eyes și cel mai de încredere partener de securitate al Japoniei în regiunea Asia-Pacific, Australia este bine poziționată pentru a satisface nevoile de apărare ale Japoniei, prin furnizarea de noi tehnologii și / sau dezvoltând în comun cu aceasta.

În cadrul Strategiei de Export de Apărare din 2018 a guvernului australian, Departamentul Apărării și Austrade sporesc resursele și asistența către exportatorii australieni. Acesta include un director dedicat Apărării și Securității cu sediul la Tokyo, noi misiuni comerciale și o colaborare mai strânsă cu întreprinderile japoneze de apărare.

Colaborarea este o prioritate pentru Japonia

Guvernul și industria japoneză au indicat că colaborarea internațională în domeniul cercetării, dezvoltării și producției este o prioritate importantă, pentru a ajuta Japonia să mențină un avantaj defensiv în regiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel