Industria aeronautică din Polonia își extinde competențele în producţia de F-16: Aproximativ 70-80% din structura fuzelajului va fi creată la PZL Mielec

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ne extindem în mod constant competențele. Se presupune că aproximativ 70-80% din structura fuzelajului F-16 va fi creată la PZL Mielec", spune Janusz Zakrecki, președintele Consiliului de Administrație și CEO al PZL Mielec, într-un interviu acordat Defence24.pl.

Amintim că, la începutul anului, primele elemente de fuzelaj pentru avioanele de luptă americane F-16 Block 70/72 au fost fabricate la o uzină aeronautică din Polonia. Producția are loc la uzina PZL Mielec (Polskie Zakłady Lotnicze), cu sediul în sud-estul Poloniei. La 30 martie, producătorul de aeronave a anunțat finalizarea mai multor elemente de fuzelaj pentru avioanele de luptă F-16 Block 70/72.

Janusz Zakrecki, CEO al PZL Mielec, a fost întrebat de Defence24, ce înseamnă pentru uzină poloneză implicarea în producţia primelor elemente ale structurii fuzelajului avionului de luptă F-16.

Potrivit acestuia, recent, la PZL Mielec a fost construită cea mai mare structură a fuselajului avionului de luptă F-16. În același timp, este doar una dintre multele structuri care sunt sau vor fi produse aici.

,,Ne extindem în mod constant competența. Se presupune că aproximativ 70-80% din structura fuselajului F-16 va fi creată la PZL Mielec. În prezent, aceasta este de aproximativ 50%'', a precizat Zakrecki.

 

Cum s-a pregătit compania poloneză pentru procesul de producţie a fuzelajului avionului de luptă F-16?

 

Implementarea și lucrările pregătitoare pentru producția de elemente de fuzelaj pentru F-16 la uzina aeronautică poloneză PZL Mielec au început anul trecut.

Pentru producția de elemente de fuzelaj pentru F-16, o întreagă hală de 14.000 de metri pătrați a fost modernizată. Aproximativ 200 de angajați sunt implicați în prezent în producția acestor structuri, dintre care aproape 70 sunt angajați direct în producție. Întreaga pregătire - logistică, tehnică și de transport - este foarte importantă aici, așa că există un grup semnificativ de persoane implicate în acest proiect. 
 
,,Activitățile pe care le întreprindem fac parte din strategia de diversificare a producției PZL Mielec. Strategia presupune introducerea de noi linii de producție, pe lângă producția elicopterului Black Hawk și a avionului M28. Acestea sunt, de asemenea, competențe noi, deoarece construirea structurilor pentru avioane cu reacție necesită capacități ușor diferite față de alte structuri'', a precizat CEO-ul PZL Mielec.

 

Ce oportunităţi aduce acest proiect pentru industria aeronautică poloneză?

 

,,În prezent, avem comenzi garantate pentru aproximativ 50 de elemente de fuzelaj și vom atinge nivelul nostru țintă de 70-80% încă de anul viitor. Ne extindem în mod constant competențele și liniile de producție. Aș adăuga că cererea pentru avioanele F-16 este foarte mare, așa că putem presupune că și comenzile noastre pentru elemente de fuzelaj pentru acestea vor crește în mod constant'', a concluzionat președintele Consiliului de Administrație al PZL Mielec.

Deținută de Lockheed Martin, uzina PZL Mielec a finalizat primele două elemente de fuzelaj pentru cea mai recentă versiune a avionului de vânătoare F-16, Block 70/72, la inceput acestui an. Implicarea unei companii poloneze într-un proces de producţie atât de important aduce un mare plus imaginii industriei poloneze de apărare.

Elementele produse de PZL Mielec consolidează poziția Poloniei ca parte esențială a programului F-16, ceea ce se va traduce în oportunități pentru alte companii poloneze

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel