Indonezia a lansat la apă al treilea submarin din clasa Nagapasa (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Industria constructoare de nave din Indonezia (PT PAL) a lansa pe 11 aprilie cel de-al treilea submarin diesel-electric din clasa Nagapasa (Type 209/1400), informează navaltoday.com şi janes.com.

Pe 11 aprilie, constructorul indonezian PT PAL a lansat KRI Alugoro (405), cel de-al treilea submarin din clasa Nagapasa, care a fost asamblat în Indonezia în cadrul unui acord de transfer de tehnologie cu constructorul sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

Ministerul indonezian al Apărării a comandat încă trei submarine de 1.400 tone în baza unui contract semnat în ziua lansării primului submarin asamblat la nivel local.

În plus față de lansarea KRI Alugoro, Indonezia a semnat, de asemenea, un contract cu DSME în valoare de aproximativ 1 miliard USD pentru construirea a încă trei submarine din clasa Nagapasa

Primele două submarine din clasa Nagapasa din Indonezia au fost construite în șantierul naval al constructorului sud-coreean Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) şi livrate în august 2017 și aprilie 2018 , în timp ce al treilea submarin a fost construită în totalitate în Indonezia.

PT PAL și DSME vor colabora, de asemenea, în cadrul celui de-al doilea contract pentru construirea a încă trei submarine din clasa Nagapasa. Presa locală din Indonezia a ţinut să menţioneze că nu este clar unde va fi construit exact următorul lot de trei submarine.
Ultimul contract, odată finalizat, va aduce numărul de submarine operate de marină indoneziană la opt.

Indonezia are deja două submarine Type 209 mai mici, Type 209/1300 KRI Cakra și KRI Nanggala, construite acum 30 de ani. DSME este contractat pentru lucrările de modernizare a submarinelor din clasa Cakra.

Cele mai avansate submarine din clasa Nagapasa au o lungime de 61 de metri, deplasament 1.400 de tone și sunt operate de un echipaj de 40 de marinari. Au o rază de acțiune de aproximativ 10.000 de mile marine și ating o viteză de 21 de noduri aflate în imersiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel