Indonezia vrea să achiziţioneze avioane ruseşti Su-35 şi două escadrile de avioane F-16 Block 72 Viper

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forța Aeriană Indoneziană (TNI AU) intenționează să cumpere două escadrile de avioane F-16 Block 72 Viper, în timp ce face demersuri şi pentru cumpărarea de 8-10 avioane rusești Su-35.

Şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Indoneziene, Yuyu Sutisna, a declarat, recent, ca Indonezia, ca partea a unui program naţional de înzestrare ce se desfăşoară pe o perioadă de patru ani, intre 2020-2024, intenţionează să achiziţioneze două escadrile de avioane F-16 Block 70/72 Viper, ce mai nouă versiune a avionului american.

El a menționat că Indonezia deţine în prezent 33 de avioane multi-rol F-16 Fighting Falcon care au prezentat până în prezent vârful de lance al Forţelor Aeriene Indoneziene.

Indonezia vrea şi avioane ruseşti Su-35s

Forţele Aeriene Indoneziene intenționează, de asemenea, să cumpere 35 de avioane de vânătoare fabricate din Rusia, în următorii cinci ani, a declarat şeful Statului Major al Forțelor Aeriene Indoneziene.

Declarația lui Yuyu Sutisna potrivit căreia avioanele ruseşti Su-35s vor fi achiziționate în următorii 5 ani, mai degrabă decât în anul următor, da naştere unui mare semn de întrebare privind intenţiile Indoneziei de a achiziţiona avioane de vânătoare.

Defense News precizează că din informaţiile apărute în spaţiul public, la începutul acestui an, reiese că propunerea Indoneziei de a cumpăra avioane din Su-35 din Rusia a fost finalizată, ramând de rezolvat doar formalitățile.

Un reprezentant al companiei ruse de stat Rostec a declarat la o conferinţă de presă în cadrul Expoziţiei Internaţionale Maritime şi Aerospaţiale, LIMA 2019, că alegerile din Indonezia au blocat momentan semnarea contractului pentru avioanele Su-35, dar acordul va fi încheiat la scurt timp după alegeri.

Totuşi, de ce ar avea nevoie Forţele Aeriene Indoneziene de avioane ruseşti Su-35s, dacă intenționează să cumpere ce mai nouă versiune a avionului american de vânătoare multi-rol F-16, care are în dotare o parte din echipamentele şi tehnica militară existentă şi pe F-35?

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel