Indonezia a efectuat prima tragere cu racheta Exocet MM40 Block 3 de pe o corvetă SIGMA

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-o demonstrație a celor mai recente capabilități anti-suprafață de care dispune, Marina Indoneziană (Tentara Nasional Indonezia-Angkatan laut: TNI-AL) a efectuat prima tragere cu rachete Exocet MM40 Block 3 rachete de pe o corvetă din clasa Diponegoro (SIGMA), transmite Jane.

Lansarea s-a efectuat de pe cea de-a treia navă din clasa ei, KRI Sultan Iskandar Muda (367). Marina a mai efectuat trageri cu rachete Exocet varianta Block 2 de pe corvetele din clasa Diponegoro, însă este pentru prima oară când s-a tras cu versiunea a 3-a a rachetei Exocet.

Această din urmă tragere a avut ca scop testarea ultimelor capabilități de control pe mare, potrivit unei declarații oficiale publicate în aceeași zi. Potrivit aceleiași comunicări, Exocet MM40 Block 3 este o armă strategică pentru TNI-AL, date fiind capabilitățile acesteia de a angaja ținte atât de pe mare, cât și din apropierea liniilor de coastă.

Ținta a fost o navă-cisternă de aproximativ 63 metri lungime care a operat sub numele KRI Sambu (902) până în luna august 2019, când a fost complet scoasă din serviciul activ de luptă. La momentul executării focului, ținta se afla la aproximativ 40 de mile nautice (73km) de nava Sultan Iskandar Muda.

MM40 Block 3 este ultima varianta a rachetei Exocet de la MBDA și reprezintă o variantă îmbunătățită față  de generația anterioară prin capacitatea de propulsie pe bază de aer, precum și a noului motor turboreactor Microturbo TR-40/263.

Vezi și: MBDA a testat cu succes racheta Brimstone 3 - VIDEO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel