Indonezia a efectuat prima tragere cu racheta Exocet MM40 Block 3 de pe o corvetă SIGMA

Eduard Pascu / 18 sep 2019 / 21:17

Într-o demonstrație a celor mai recente capabilități anti-suprafață de care dispune, Marina Indoneziană (Tentara Nasional Indonezia-Angkatan laut: TNI-AL) a efectuat prima tragere cu rachete Exocet MM40 Block 3 rachete de pe o corvetă din clasa Diponegoro (SIGMA), transmite Jane.

Lansarea s-a efectuat de pe cea de-a treia navă din clasa ei, KRI Sultan Iskandar Muda (367). Marina a mai efectuat trageri cu rachete Exocet varianta Block 2 de pe corvetele din clasa Diponegoro, însă este pentru prima oară când s-a tras cu versiunea a 3-a a rachetei Exocet.

Această din urmă tragere a avut ca scop testarea ultimelor capabilități de control pe mare, potrivit unei declarații oficiale publicate în aceeași zi. Potrivit aceleiași comunicări, Exocet MM40 Block 3 este o armă strategică pentru TNI-AL, date fiind capabilitățile acesteia de a angaja ținte atât de pe mare, cât și din apropierea liniilor de coastă.

Ținta a fost o navă-cisternă de aproximativ 63 metri lungime care a operat sub numele KRI Sambu (902) până în luna august 2019, când a fost complet scoasă din serviciul activ de luptă. La momentul executării focului, ținta se afla la aproximativ 40 de mile nautice (73km) de nava Sultan Iskandar Muda.

MM40 Block 3 este ultima varianta a rachetei Exocet de la MBDA și reprezintă o variantă îmbunătățită față  de generația anterioară prin capacitatea de propulsie pe bază de aer, precum și a noului motor turboreactor Microturbo TR-40/263.

Vezi și: MBDA a testat cu succes racheta Brimstone 3 - VIDEO

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy