India va produce puști de asalt rusești AK-203. New Delhi dă asigurări: Cooperarea cu Rusia nu e îndreptată împotriva altor țări

AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media
AK-203, sursă foto: Kalashnikov Media

Colaborarea în domeniul apărării cu Rusia ''nu este îndreptată împotriva altor ţări'', a declarat ministrul apărării indian Rajnath Singh luni, în ziua în care liderii celor două naţiuni urmează să se reunească la New Delhi, transmite Agerpres, care citează EFE.

''Apreciem sprijinul puternic al Rusiei la adresa Indiei. Cooperarea noastră strânsă nu este îndreptată împotriva altor ţări (şi) sperăm ca colaborarea noastră să aducă pace şi prosperitate întregii regiuni'', a afirmat Singh în timpul unei întrevederi cu omologul său rus, Serghei Şoigu.

Moscova şi-a consolidat legăturile cu Beijingul, în timp ce relaţiile dintre China şi India au fost grav afectate după o serie de ciocniri la frontieră din cauza unor teritorii disputate.

 

Sisteme S-400 și puști de asalt AK-203 pentru India



În acelaşi timp, livrarea către India a sistemului rus de rachete antiaeriene de tip S-400 a atras un val de critici din partea SUA, care au ameninţat cu posibile sancţiuni.

Şoigu a aterizat duminică la New Delhi împreună cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, iar preşedintele Vladimir Putin ar urma să sosească luni.

''Imediat după această întrevedere, vom avea primul dialog ministerial 2+2 între India şi Rusia pe teme de politică şi de apărare. Este vorba despre o iniţiativă specială luată de liderii celor două ţări, care demonstrează caracterul relevant'' al relaţiilor bilaterale, a subliniat Singh.

Putin urmează să aibă luni după-amiază o întrevedere cu premierul indian Narendra Modi, în timpul unei vizite oficiale prilejuite de cel de-al XXI-lea summit anual bilateral între cele două ţări care are ca scop menţinerea discuţiilor pe teme strategice şi de apărare la nivel înalt.

Totodată, este de aşteptat ca cele două ţări să semneze peste 10 acorduri bilaterale în diverse domenii, în special în apărare şi comerţ.

Înainte de sosirea preşedintelui rus, India a aprobat săptămâna trecută un plan pentru fabricarea pe plan local a 500.000 de puşti ruseşti de tip AK-203 şi o investiţie estimată la 700 de milioane de dolari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel