India pregăteşte primele teste ale rachetei nucleare balistice K-4

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pentru a-și consolida și mai mult capacitățile de lovire a țintelor inamice, cu ajutorul submarinelor, India intenționează să testeze rachetele nucleare K-4, potrivit Defense World.

Shaurya sau K-4 este o rachetă balistică mare-sol (SLBM), cu o rază de acţiune de aproximativ 3500 de kilometric. Testul rachetei balistice va fi efectuat de pe o platformă subacvatică, în apropierea coastei Andhra Pradesh, sud-estul Indiei.

Racheta este proiectată şi dezvoltată de către Defence Research and Development Organisation of India (DRDO) pentru submarinele nucleare din clasa Arihant, care sunt construite în totalitate de industria navala indiană. Aceste submarine, dotate cu rachete balistice K-4, ar urma să devină coloana vertebrală a triadei nucleare a Indiei.

Finalizarea testelor rachetei balistice K-4 şi implementarea cesteia pe submarinele din clasa Arihant, ar permite Indiei să aibă un rol descurajator şi mai mare în fața intereselor geostrategice ale Chinei şi ale Pakistanului.

Conform rapoartelor, DRDO va efectua testele de lansare ale rachetei balistice K-4 de pe o platformă subacvatică, au declarat surse guvernamentale. Testul rachetei K-4 a fost planificat să aibă loc luna trecută, dar a fost amânat.

Surse guvernamentale au precizat că testarea rachetei balistice K-4 se va face de pe un ponton subacvatic, deoarece racheta este încă în prima fază a testelor. O lansare reală a rachetei balistice K-4, dintr-un submarin, va fi făcută numai după ce aceasta va trece toate testele.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel