India fabrică sub licență Rusia 464 de tancuri T-90S

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din India a semnat un contract de 2,8 miliarde de dolari cu Ordnance Factory Board (OFB) pentru construirea sub licență a 464 de tancuri de luptă T-90S (MBT) pentru Indian Army, transmite Jane.

Purtătorul de cuvânt al OFB, Uddipan Mukherjee, a declarat azi, cu ocazia semnării contractului că OFB Heavy Vehicles Factory (HVF) din Avadi, din sudul Indiei, va finaliza livrarea MBT-urilor într-o perioadă de patru până la cinci ani.

Surse din industrie au declarat că comanda face parte dintr-o serie de contracte anterioare convenite cu OFB HVF în perioada 2006-2007 în vederea construirii, sub licență, a 1.000 de tancuri T-90S - desemnate „Bhishma” în serviciul indian - în cadrul unui acord de transfer de tehnologie semnat cu Rusia.

Acest program s-a confruntat cu probleme tehnologice timp de câțiva ani, în special în ceea ce privește fabricarea țevii de tun lisă de calibru 125 mm pentru MBT, care a dus la întârzieri mari și la depășirea costurilor. Cu toate acestea, surse Indian Army au declarat că aceste probleme au fost rezolvate, iar cea mai recentă comandă pentru cele 464 de tancuri T-90S completează acordul anterior cu OFB HVF pentru producția autorizată de 1.000 de tancuri.

Acordul semnat recent este separat de achiziția planificată a unui număr egal de T-90MS MBT, toate fiind importate sub formă de piese de la producătorul rusesc de tancuri Uralvagonzavod (UVZ) și montate de către OFB HVF.

Consiliul de securitate al Indiei a aprobat achiziția tancurilor T-90MS în aprilie, dar nu a fost încă semnat niciun contract. Surse din industrie au declarat că achiziția planificată de tancuri T-90MS a fost prezentată și în discuțiile purtate la începutul lunii noiembrie la Moscova în cadrul unei reuniuni a celei de-a IX-a Comisii interguvernamentale India-Rusia privind cooperarea tehnico-militară, dar au arătat că nu tranzacția a fost încă încheiată.

Vezi și: Uzina de tancuri Malyshev a produs, din 2009, un singur tanc pentru militarii ucraineni 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel