India cumpără peste 100 de drone israeliene "Sky Striker", în regim de urgență

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Canalul israelian i24 a relatat că India a cumpărat aproximativ 100 de drone israeliene "Sky Striker", în contextul disputelor de frontieră cu China și a deteriorării stabilității la granița sa cu Pakistanul.

Canalul a precizat că "India a încheiat această tranzacție în valoare de aproximativ 100 de milioane de dolari fără aplicarea procedurii de ofertare competitivă, fiind semnată ca parte a unei achiziții în regim de urgență".

New Delhi consideră că retragerea SUA din Afganistan nu face decât să agraveze amenințările, temându-se că talibanii afgani și pakistanezi vor coopera în organizarea și executarea unor atacuri teroriste împotriva Indiei.

Potrivit dezvoltatorului Elbit, “Sky Striker” este eficientă din punct de vedere al costurilor, capabilă să efectueze lovituri de penetrare pe distanțe lungi.

Dronele "Sky Striker" funcționează ca o „dronă sinucigașă”, cu efect distructiv prin impact direct și explozia încărcăturii de la bord. În plus, drona poate localiza, urmări și lovi ținte desemnate cu un proiectil cu masa de  5 kg instalat în interiorul fuselajului.

Propulsia sa electrică oferă o semnătură acustică minimă, fapt ce îi permite executarea de misiuni în secret, la la altitudini mici, în mod silențios și surprinzător.

"Sky Striker" funcționează din 2017 și a fost vândută în multe țări. Nu există informații dacă armata israeliană a folosit acest tip de dronă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel