India cumpără din Rusia peste 450 de tancuri T-90MS

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Indian va cumpăra 464 de tancuri de luptă rusești T-90 pentru forțele sale armate, ca parte a unui contract în valoare de 1,93 miliarde de dolari, a declarat luni revista de apărare și informații Janes.com, citând, sub protecţia anonimatului, surse oficiale apropiate de guvernul indian.

Dacă revista de apărare și informații Janes.com a făcut, luni, referire la câteva surse anonime, marţi, presa din India a confirmat informaţiile apărute în revistă de specialitate în domeniul militar.

Astfel, publicaţia India Today precizează că Guvernul a aprobat achiziționarea a 464 de tancuri T-90 pe fondul tensiunii în creștere cu Pakistanul, iar un contract intre Moscova şi New Delhi ar urma să fie semnat în cel mai scurt timp.

Ministerul indian al Apărării și exportatorul rus de armament Rosoboronexport urmează să semneze contractul de 1,93 miliarde de dolari în "lunile următoare"

Comitetului pentru Securitate din guvernul Indiei, organismul de apărare al țării și cel care decide politicile de cheltuire, a aprobat achiziționarea tancurilor T-90MS la începutul lunii aprilie. 

India este cel mai mare cumpărător de echipament militar rus, ultima achiziție, în valoare de 5 miliarde de dolari, fiind pentru crearea unui sistem de rachete rusești S-400 toamna trecuta. Cele două țări au semnat, de asemenea, în octombrie, opt acorduri privind spațiul, energia nucleară și căile ferate.

Rusia confirmă că este dispusă să vândă Indiei tancuri T-90MS

Rusia se declara pregătită şi dispusă să prelungească un contract deja existent cu India pentru vnazarea unui nou lot de tancuri T-90MS, a declarat Serviciului Federal Rus pentru Cooperarea Militară şi Tehnică pentru agenţia de presă TASS.

Export de tancuri rusești în India

Primul contract de vânzare a tancurilor T-90 în India a fost semnat în 2001. Compania rusească Uralvagonzavod a furnizat 124 de vehicule finite și alte 186 de kituri de asamblare pentru ministerul indian al apărării.

În 2004, Rusia și India au încheiat un contract pentru producția a o mie de tancuri T-90. Trei ani mai târziu au semnat un acord privind furnizarea a încă 124 de vehicule finite și altor 223 de kituri de asamblare.

În 2017, India a fost de acord să prelungească licența de producție a tancurilor. Șeful adjunct al Serviciului Federal Rus pentru Cooperarea Militară şi Tehnică, Vladimir Drozhhov, a declarat pentru TASS că Rusia este pregătită să "răspundă oricărei solicitări din partea partenerilor indieni privind producerea sau furnizarea de tancuri T-90S".



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel