India are în plan să producă un elicopter de atac comparabil cu Apache

S.I. Catalin |
Data publicării:

India, ca parte a unui proiect ambițios cu o semnificație strategică foarte mare, a însărcinat Hindustan Aeronautics Limited (o companie indiană de stat din domeniul aerospațial și al apărării) să începea lucrările pentru a produce un elicopter de atac, cu o greutate de 10 până la 12 tone, până în 2027.

Compania indiana sustine ca elicoperul sau va fi comparabil cu unele dintre cele mai bune militare militare, precum elicopterul Apache produs de compania Boeing, precizeaza revista The Economic Times.

Compania indiană susţine că elicopterul sau va fi comparabil cu unele dintre cele mai bune elicoptere militare de atac, precum elicopterul Apache produs de compania americană Boeing, precizează revista The Economic Times.

Președintele și directorul Hindustan Aeronautics Ltd, R Madhavan, a declarat că obiectivul mega-proiectului este de a opri importul de elicoptere militare.

Într-un interviu, Madhavan a declarat că HAL a finalizat proiectul preliminar al elicopterului și că planul inițial este să producă cel puțin 500 de unități care să fie gata până în 2023, dacă guvernul dă drumul proiectului înainte de sfârşitul acestui an.

„Un proiect major pe care ne concentrăm este acela de a produce un elicopter cu o greutate de 10 până la 12 tone pentru a înlocui flota de Mi-17, a precizat Madhavan.

„Dacă vom obține aprobarea în 2020, vom putea fabrica primul elicopter până în 2027. Căutăm să producem cel puțin 500 de elicoptere.", a spus el.

La fel ca LCH (Light Combat Helicopter) pe care l-am dezvoltat pe platforma Dhruv, o variantă similară cu o greutate de 10 până la 12 tone poate fi produsă pentru a fi un echivalent al elicopterului Apache", a spus Madhavan

Un expert militar a precizat că acesta este cele mai mare proiect al companiei Hindustan Aeronautics Limited, după dezvoltarea aeronavei militare Tejas.

,,Versiunea navală va avea o dimensiune diferită în comparație cu cea pentru armată și forţele aeriene", a spus Madhavan, precizând şi faptul că elicopterul va avea un potențial imens la export.

În prezent, elicopterele Mi-17 alcătuiesc coloana vertebrală a flotei de elicoptere a Forţelor Aeriene Indiene (IAF) și sunt planificate să fie scoase treptat din serviciu până în 2032.

Gama de produse ale companiei HAL include o serie de elicoptere precum LCH (Light Combat Helicopter) și mai multe tipuri de elicopter ALH (Advanced Light Helicopter) și elicopterele Chetak.

India este unul dintre cei mai mari importatori de arme și platforme militare la nivel global. În ultimii ani, Guvernul de la New Delhi s-a concentrat în mod semnificativ pe promovarea industrie naţionale de apărare, aplicând şi o serie de reforme în acest sector.

India a semnat un acord de 1,1 miliarde USD pentru Apache cu Boeing în septembrie 2015 pentru a înlocui elicopterele Mi-25 și Mi-35, construite din Rusia. Astfel, Forţele Aeriene Indiene au achiziționat un total de 22 de elicoptere de atac Apache Guardian.

În plus, în timpul vizitei de săptămâna trecută la New Delhi a președintelui american Donald Trump, principalul acord a fost cel privind achiziţia de către India a 24 de elicoptere Lockheed Martin MH-60R Seahawk, echipate cu rachete Hellfire, în valoare de 2,6 miliarde de dolari, cărora urmează să li se adauge şase elicoptere Apache.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel