India a testat o nouă versiune a rachetei BrahMos de la bordul unei aeronave de tip Su-30MKI

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avion de vânătoare Su-30MKI aflat în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene Indiene.
Avion de vânătoare Su-30MKI aflat în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene Indiene.

Potrivit topwar.ru, India a efectuat o nouă testare a versiunii rachetei BrahMos. Testul a avut loc în poligonul Chandipur din largul coastei Odisha (fostul stat Orissa din estul Indiei, cu ieșire la Golful Bengal).

Pentru testarea rachetei a fost folosit un avion de vânătoare Su-30MKI aflat în serviciul de luptă al Forțelor Aeriene indiene. După cum au informat sursele deschise, India dispune de un total de 255 de aeronave de acest tip.

Racheta supersonică lansată de pe aeronavă a zburat de-a lungul traiectoriei stabilite, confirmându-și caracteristicile tehnice.

Anterior, versiunea aeriană a rachetei BrahMos a fost testată în luna iulie 2021. Aceasta are o bătaie de aproximativ 300 de kilometri și o viteză maximă de circa 2,89 Mach. În continuare, armata indiană vizează creșterea vitezei de zbor a rachetei, dar, deocamdată, este prea devreme pentru a vorbi despre acest lucru.

În anunțul făcut de Ministerul indian al Apărării privind lansarea rachetei se arată faptul că principalele componente ale motorului acesteia au fost dezvoltate de industria militară indiană. Asamblarea rachetelor BrahMos Aerospace are loc la Hyderabad, cu participarea Federației Ruse, în special prin societatea Strela din Orenburg.

Versiunile maritimă și terestră ale rachetei BrahMos, produse în comun de India și Federația Rusă, sunt deja operaționale în cadrul Forțelor Armate indiene. Se așteaptă ca, prin introducerea în dotare a versiunii aeriene, să crească în mod semnificativ capacitatea de luptă a Aviației Militare a Indiei.

Această misiune este destul de urgentă pentru autoritățile de la New Delhi, ținând cont de situația dificilă de la frontierele cu Pakistanul și China.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel