India a plătit Rusiei taxă pentru transfer de tehnologie pentru tancul T-90S, dar piesele principale sunt importate

Eduard Pascu |
Data publicării:

India a acordat un contract de 3,12 miliarde de dolari pentru producția locală a 464 tancuri principale de luptă T-90S, după ce a plătit Rusiei o taxă de transfer de tehnologie, transmite defense news.

Contractul a fost semnat la începutul acestei luni cu puțină vâlvă. Acordul prevede că producătorului rusesc de echipamente originale UralVagonZavod și agenției Rosoboronexport vor fi plătite 1,2 miliarde de dolari pentru transfer de tehnologie, în timp ce companiei de stat din India, Ordnance Factory Board (OFB), va primi 1,92 miliarde de dolari pentru producția locală de 464 de tancuri T-90S, potrivit unui oficial al Ministerului Apărării din India.

India va plăti companiilor ruse de apărare în ruble, moneda Rusiei.

Oficialul a descris prețul transferului de tehnologie ca fiind prea mare, menționând că producția internă de tancuri va crește până la 80 la sută față de nivelul actual de 40%.

Un director executiv OFB a declarat că este imposibilă realizarea completă a tancurilor T-90S în India, deoarece un număr mare de piese trebuie să fie în continuare importate. Piesele care vor fi produse local includ obiective panoramice nocturne, sisteme pentru imagini termice și armuri reactive explozive, a adăugat el. Cu toate acestea, motoarele și sistemul de transmisie care constituie 45 la sută din costul unui tanc T-90S vor veni din Rusia.

Vezi și: India fabrică sub licență Rusia 464 de tancuri T-90S

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel