India a început testarea noului tanc ușor Zorawar

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

India a început, pe 12 ianuarie, testele de fabrică ale tancului ușor Zorawar, care este dezvoltat pentru a contracara China în teren muntos, potrivit publicației India Today. La finalizarea acestei faze, vehiculul de luptă va fi predat Armatei Indiene pentru testare departamentală.

Până în luna aprilie a acestui an, tancul va parcurge peste 100 de kilometri, după care va fi predat Armatei indiene pentru testare, au declarat reprezentanții Agenției de Cercetare și Dezvoltare pentru Apărare de la New Delhi.

Forțele Armate Indiene sunt în căutarea unui tanc ușor din 2009, când s-au format două noi divizii în Himalaya. Abordarea se datorează dificultăților de utilizare a tancurilor grele de luptă în munți.

Pe teren muntos, unde tancurile ușoare ZTQ-15 ale Chinei au parcurs rute lungi fără probleme, batalioanele blindate indiene au întâmpinat dificultăți în a-și deplasa T-72M prin treceri la altitudini de 5.000 de metri deasupra nivelului mării.

Armata indiană intenționează să achiziționeze un total de 355 de tancuri - inclusiv peste 40 de platforme în rezervă - pentru a înarma șapte regimente de tancuri ușoare planificate.

 

Tancul ușor Zorawar

 

Până în prezent, prototipul Zorawar este un tanc amfibie ușor de 25 de tone aflat în dezvoltare de către compania Larsen & Toubro.

Este echipat cu un tun de calibru 105 mm ca parte a modulului de luptă Cockerill 3000 fabricat de compania belgiană de armamente John Cockerill. Are un motor diesel Cummins cu o putere de 1.000 CP care, cu 40 CP/tonă, îi conferă manevrabilitate și mobilitate ridicate.

La expoziția DefExpo din 2022, unde tancul Zorawar a fost prezentat în premieră, reprezentanții companiei de dezvoltare au anunțat echiparea platformei cu sisteme de protecție activă, sisteme de inteligență artificială, integrarea cu roiuri de drone pentru conștientizarea situației de pe câmpul de luptă și cu drone de atac explozive.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel