India a finalizat testele pentru noua rachetă antitanc "Șarpele" și va intra în producția de serie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 19 iulie Ministerul Apărării din India a anunțat că racheta antitanc NAG (Șarpele) este gata pentru a intra în producția de serie după ce armata indiană a finalizat cu succes toate teste necesare pentru această rachetă ghidată.

"Finalizarea studiilor în cadrul acestor teste va pregăti acum calea pentru producerea și inducerea sistemului de rachete în armată", se arată într-un comunicat de presă al Ministerul Apărării, adăugând că New Delhi deja acordase "acceptarea din necesitate" în aprilie 2018 pentru a accelera achiziția sistemului de lansatoare de rachete ATGM.

Testele s-au desfășurat între 7 și 18 iulie în zonele de luptă de la Pokhran din statul Rajasthan din nord-vestul Indiei și au inclus șase "misiuni" care au fost efectuate "în condiții de temperatură extremă", a afirmat Ministerul Apărării. "Toate rachetele testate au îndeplinit obiectivele misiunii, incluzând raza minimă, intervalul maximum, în atac direct și au atins un impact direct asupra țintei", a adăugat acesta.

Ministerul Apărării a dat publicității și imagini din timpul testelor ocazie cu care s-a putut observa că noul model de rachetă a fost lansat de pe vehiculul NAMICA, care poate transporta până la șase rachete ATGM-Nag.

Dezvoltat de Organizația de Cercetare și Dezvoltare în domeniul Apărării (DRDO), ATGM Nag a fost dezvoltată pentru a distruge "tancurile inamice puternic blindate în toate condițiile meteorologice, atât ziua cât și noaptea cu o rază minimă de 500 de metri și un interval de maximum patru kilometri", mai arată Ministerul Apărării.

Sistemul de rachete Nag, care utilizează un sitem de ghidaj cu infraroșu cu imagini de înaltă rezoluție a fost în curs de dezvoltare încă din anii 1980 de Bharat Dynamics Limited (BDL) și Laboratorul de Cercetare și Dezvoltare în Apărare (DRDL) - pentru a îndeplini cerințele operaționale ale Indian Army atât pentru un sistem de arme antitanc lansate de pe vehicule, cât și de pe un elicopter de atac.

Denumirea de Șarpele a fost dată de mersul sinuos al rachetei lucru care o face mai greu distructibilă de sistemele de apărare inamice.

Vezi și: Israelul va produce 1000 de rachete Barak 8 pentru India

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel