Israelul va produce 1000 de rachete Barak 8 pentru India

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem mobile de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune Barak MX (MRSAM-M). Sursa Foto: IAI.
Sistem mobile de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune Barak MX (MRSAM-M). Sursa Foto: IAI.

Unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de arme din Israel, compania Rafael (Rafael Advanced Defense Systems Ltd.) a semnat un contractul cu Kalyani Rafael Advanced Systems Ltd. India (KRAS) pentru a produce 1.000 de rachete cu rază medie de acțiune pentru sistemele antirachetă Barak 8, potrivit IsraelDefense.co.îl și Uawire.org.

Sistemele antirachetă Barak 8 au fost dezvoltate în comun de Israel și India, iar valoarea contractului pentru producerea celor 1.000 de rachete se ridică la valoarea de 100 de milioane de dolari.

Sistemul de rachete Barak-8 este conceput pentru a distruge orice tip de amenințări aeriene, cum ar fi avioanele, elicopterele, rachetele anti-navă și UAV-urile, precum și rachetele de croazieră și jeturile de luptă de la 70 la 150 km.

Barak 8 a fost dezvoltat în comun de către Israel Aerospace Industries (IAI), Organizația de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din India (DRDO), Administrația Israelului pentru Dezvoltarea Armelor și Infrastructurii Tehnologice, Elta Systems, Rafael și alte companii. Bharat Dynamics Limited (BDL) este compania care va produce rachetele pentru sistemul Barak 8.

În termenii acordului, KRAS va acționa ca subcontractant și va fi responsabil pentru asamblarea, integrarea și testarea rachetelor în India. KRAS este un joint-venture între Rafael și grupul indian Kalyani.

Acordul a fost încheiat în cadrul programului de furnizare a 18 lansatoare de rachete Barak 8 și 450 de rachete pentru forțele aeriene indiene, precum și alte 14 lansatoare de rachete cu 500 de rachete pentru forțele armate indiene. Suma totală a contractului semnat în 2017 este de 2,5 miliarde de dolari.

RAFAEL Advanced Defense Systems are o bogată istorie de colaborare cu industriile de apărare din India, rezultând din acest parteneriat multiple asociații mixte, filiale, precum și schimbul de informații fructuos. Aceste parteneriate, în ultimele două decenii, au determinat RAFAEL să investească peste 250 de milioane de dolari în țară prin intermediul inițiativei Make-in-India.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel