Rusia susţine că India ar fi decis să cumpere alte 400 de tancuri rusești T-90S

S.I. Catalin |
Data publicării:
Tancuri T-90S din dotarea Armatei Indiei, în timpul unei parade militare
Tancuri T-90S din dotarea Armatei Indiei, în timpul unei parade militare

Armata indiană a luat o decizie pentru achiziționarea suplimentară a 400 de tancuri de luptă rusești T-90S, pe care India le fabrică deja sub licență, a declarat Dmitri Șugayev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, informează agenția de presă TASS.

 ,,Forțele armate indiene au luat decizia de a crește achiziția de tancuri T-90S, pe care le produc deja în baza unui acord de licență", a declarat Șugayev.

,,Anul trecut, am semnat un acord suplimentar pentru extinderea acordului de licență până în 2028, pentru încă 400 de tancuri", a adăugat el.

T-90S Bhishma este principalul tanc de luptă al forțelor armate indiene. Institutul internaţional pentru studii strategice (IISS) din Londra, într-un raport publicat în 2019, Armata indiană are în prezent peste 1.025 de tancuri T-90S operaționale.

India a acordat, anul trecut, un contract de 3,12 miliarde de dolari pentru producția locală a 464 tancuri principale de luptă T-90S, după ce a plătit Rusiei o taxă de transfer de tehnologie.

Contractul a fost semnat la începutul acestei luni cu puțină vâlvă. Acordul prevede că producătorului rusesc de echipamente originale UralVagonZavod și agenției Rosoboronexport vor fi plătite 1,2 miliarde de dolari pentru transfer de tehnologie, în timp ce companiei de stat din India, Ordnance Factory Board (OFB), va primi 1,92 miliarde de dolari pentru producția locală de 464 de tancuri T-90S.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel