Rusia susţine că India ar fi decis să cumpere alte 400 de tancuri rusești T-90S

S.I. Catalin / 17 Martie 2020 / 11:33

Armata indiană a luat o decizie pentru achiziționarea suplimentară a 400 de tancuri de luptă rusești T-90S, pe care India le fabrică deja sub licență, a declarat Dmitri Șugayev, șeful Serviciului Federal de Cooperare Militară și Tehnică, informează agenția de presă TASS.

 ,,Forțele armate indiene au luat decizia de a crește achiziția de tancuri T-90S, pe care le produc deja în baza unui acord de licență", a declarat Șugayev.

,,Anul trecut, am semnat un acord suplimentar pentru extinderea acordului de licență până în 2028, pentru încă 400 de tancuri", a adăugat el.

T-90S Bhishma este principalul tanc de luptă al forțelor armate indiene. Institutul internaţional pentru studii strategice (IISS) din Londra, într-un raport publicat în 2019, Armata indiană are în prezent peste 1.025 de tancuri T-90S operaționale.

India a acordat, anul trecut, un contract de 3,12 miliarde de dolari pentru producția locală a 464 tancuri principale de luptă T-90S, după ce a plătit Rusiei o taxă de transfer de tehnologie.

Contractul a fost semnat la începutul acestei luni cu puțină vâlvă. Acordul prevede că producătorului rusesc de echipamente originale UralVagonZavod și agenției Rosoboronexport vor fi plătite 1,2 miliarde de dolari pentru transfer de tehnologie, în timp ce companiei de stat din India, Ordnance Factory Board (OFB), va primi 1,92 miliarde de dolari pentru producția locală de 464 de tancuri T-90S.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy