Armata germană a comandat rachete antitanc Spike și lansatoare

Eduard Pascu / 19 noi 2019 / 13:37

Rafael Advanced Defense Systems a anunțat într-un comunicat de presă din 18 noiembrie că armata germană a comandat rachete Spike și unități de lansare a focului, transmite Jane.

Bundesamt pentru Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr (BAAINBw), Oficiul Federal al Germaniei pentru Echipamente, Tehnologia Informației și Asistență a Bundeswehr, a comandat de la Eurospike 1.500 de rachete Spike și sute de unități de lansare a rachetelor (ICLU) pentru Armata germană.

Eurospike este o societate mixtă formată de compania israeliană Diehl Defense și Rheinmetall Electronics pentru a produce rachetele antitanc Spike, cunoscut sub denumirea de Mehrrollenfähige Leichte Lenkflugkörpersystem (Sistem anti-tanc și blindaje ușoare MELLS). Rafael a spus că rachetele și lansatoarele vor fi produse în Germania, în conformitate cu politica globală a companiei de a face echipă cu industria internă.

Comanda este prima dintr-un contract-cadru cu Eurospike care permite Bundeswehr să comande mai multe rachete Spike în următorii câțiva ani, a adăugat Rafael.

BAAINBw a publicat contractul on-line în cadrul ofertei Tenders Electronic Daily pe 6 noiembrie. Acesta prevede achiziția a până la 11.500 de rachete MELLS și 214 ICLU, plus containere de transport și depozitare. Comanda minimă prevăzută de BAAINBw este pentru 1.500 de rachete și 132 ICLU.

Vezi și: Statele Unite au validat vânzarea de rachete Javelin către Ucraina 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy