Armata germană a comandat rachete antitanc Spike și lansatoare

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Rafael Advanced Defense Systems a anunțat într-un comunicat de presă din 18 noiembrie că armata germană a comandat rachete Spike și unități de lansare a focului, transmite Jane.

Bundesamt pentru Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr (BAAINBw), Oficiul Federal al Germaniei pentru Echipamente, Tehnologia Informației și Asistență a Bundeswehr, a comandat de la Eurospike 1.500 de rachete Spike și sute de unități de lansare a rachetelor (ICLU) pentru Armata germană.

Eurospike este o societate mixtă formată de compania israeliană Diehl Defense și Rheinmetall Electronics pentru a produce rachetele antitanc Spike, cunoscut sub denumirea de Mehrrollenfähige Leichte Lenkflugkörpersystem (Sistem anti-tanc și blindaje ușoare MELLS). Rafael a spus că rachetele și lansatoarele vor fi produse în Germania, în conformitate cu politica globală a companiei de a face echipă cu industria internă.

Comanda este prima dintr-un contract-cadru cu Eurospike care permite Bundeswehr să comande mai multe rachete Spike în următorii câțiva ani, a adăugat Rafael.

BAAINBw a publicat contractul on-line în cadrul ofertei Tenders Electronic Daily pe 6 noiembrie. Acesta prevede achiziția a până la 11.500 de rachete MELLS și 214 ICLU, plus containere de transport și depozitare. Comanda minimă prevăzută de BAAINBw este pentru 1.500 de rachete și 132 ICLU.

Vezi și: Statele Unite au validat vânzarea de rachete Javelin către Ucraina 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel