Incidente pe Înălțimile Golan: Soldaţii israelieni au intrat pentru scurt timp pe teritoriul Siriei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: soldați israelieni, în Cisiordania / Structura de comunicare a IDF
Foto: soldați israelieni, în Cisiordania / Structura de comunicare a IDF

Soldaţi israelieni au pătruns, pentru scurt timp, pe teritoriul sirian şi au deschis focul asupra unor "suspecţi care aruncau obiecte"  pe deasupra barierei de frontieră.

Incidentul s-a petrecut în cursul dimineții de luni, în zona Haspin, aflată în proximitatea liniilor de demarcație cu Platoul Golan. O persoană a fost rănită, a indicat armata israeliană, citată de AFP și Agerpres.

Israelul a cucerit în 1967 şi a anexat o parte din Platoul Golan sirian, o regiune strategică limitrofă Libanului şi patrulată de către soldaţii săi.

Luni dimineaţă, "soldaţii au reperat patru suspecţi care lansau obiecte de-a lungul gardului de la frontieră", a declarat armata într-un comunicat, fără să precizeze natura obiectelor lansate.

"Soldaţii au traversat frontiera pentru a aresta suspecţii şi au tras asupra unui dintre aceştia, rănindu-l la picior", adaugă sursa citată.

Suspectul rănit, a cărui stare de sănătate nu este precizată, "a fost evacuat cu elicopterul la un spital", indică armata israeliană, care nu menţionează ce s-a întâmplat cu ceilalţi trei indivizi suspecţi.

 

 

***

De la începutul războiului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri pe teritoriul sirian, ţintind poziţii ale soldaţilor regimului lui Bashar al-Assad, precum şi ale forţelor iraniene şi Hezbollahului libanez, care luptă alături de armata siriană.

Israelul califică aceste operaţiuni drept "necesare", argumentând că vrea să împiedice Iranul, inamicul său nr.1, să se implanteze la frontierele sale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel